Höst

Hej på er. Jag vet inte hur det är med er, men jag älskar hösten! Det är verkligen en mysig årstid. Och jag gillar faktiskt när det börjar bli kallt och mörkt när man får ta på sig massor med varma och mysiga höstkläder :)
Imorgon är det 1 oktober en riktig höstmånad med andra ord. Härligt!
Och sen alla vackra färger som kommer med hösten.


Tog bilden från google.

Ja imorse hände den sjukaste saken.. När mamma och jag åkte förbi en åker påväg till stan så såg jag två rådjur som sprang på åkern. Och plötsligt snubblar det ena rådjuret och slår en volt i luften! Och den andra tvärstannade och gick dit och bara stod och glodde på den som låg där. Jag vet inte hur det gick med stackarn men det var helt klart det sjukaste jag sett på länge haha!


Lycka

Nu har jag skrivit hissa provet just för en stund sen. Jag vet inte om det gick bra, men jag är bara så glad att det är över. Det var 3 frågor och man skulle välja 2. Och jag kunde faktiskt 2 av dem! :)
Vad glad jag blev! Jag skrev ganska långt och mycket men jag har säkert glömt massa viktiga detaljer och sånt men det är över!! Ikväll ska jag göra absolut INGENTING! Skönt.
Nu känns allt bra igen!
Jag gick alltså från 9-10 idag. Nu ska jag bara vänta tills bussen går hem vid 1..
Funderar på om det inte skulle gå snabbare om man gick hem.. Vad tror ni?  Det är ungefär 16 eller 20 km..


Ångestfylld kväll

Usch.. Vad jobbigt allt känns just nu. Alla jäkla prov gör så man inte hinner göra någonting annat alls. Som t.ex. umgås med vänner eller t.o.m familjen. Men jag får bara tänka att provperioden är snart slut. På tisdag har jag sista provet. Då ska jag verkligen bara ta det lugnt. Vad skönt det ska bli. Ibland undrar man varför man valde den här skolan, men det kommer ju löna sig i slutändan.
Jag kom på att på fredag är det ju Open by night i vår trevliga stad... Fan nu fick jag ångest igen för jag vill härifrån.

Dagen annars har varit bra. Hade finska prov som jag faktiskt tror att gick helt okej (men jag inbillar mig säkert bara). Vi hade läsförståelse och först fattade jag ingenting men sen bara kom det som en sån därn glödlampa på mitt huvve och så kunde jag alla frågorna! Hahah vad fult..
Och sen gick jag till stan med Ellen, Milla, Caroline och Sara och då hann jag norpa åt mig två nagellack.

Sen klockan 12 var det samling för hela lusse i gymnastiksalen och så var det lite roligt program där. Det är bra att man har lite såna där saker som avviker från alla prov.
Men det var lite olika uppträdanden och folk som berättade om sina utbyten till andra länder och sånt.
Efter det hade vi några minuter hissa. För vi har ju prov imorgon...
Det är jättesnäll skala.. Har man hälften rätt (6 av 12) så får man 7! får man 2 av 12 får man 5.. Det skulle alltså måsta slira riktigt ordentligt för att man ska få underkänt. Men nu ska jag inte säga så. För jag lär väl inte klara mig. Historia är inte mitt starkaste ämne direkt. Plus att jag inte har läst.
Men jag ska läsa massor så fort jag har slitit mig från dataskärmen vill säga.
Jag fick åka hem med Milla och hennes pappa idag. Och när Milla och jag stood och väntade vid biblioteket så gick det förbi en gammal gubbe som bara: Hur är livet med er då, är det bra?
Haha.

På tal om andra tråkigheter så har vdn på mammas jobb det pissigt eller något för han menar att nu ska mammas verksamhet läggas ner! Jag anser att det är ett stort misstag. Mamma har jobbat så himla hårt för att komma dit hon är idag. Och hon är verkligen duktig på det hon håller på med och det är ett stort slöseri att slänga bort sån talang. Och vilken underbar respons hon har fått överallt ifrån. Jättemånga vill ha henne som föreläsare och liknande.
Mamma har hittat något hon verkligen brinner för och hon har gett stor del av sitt liv de senaste åren och kämpat fruktansvärt hårt och LYCKATS!
Hon har kommit så himla långt och jag är så stolt över henne!
Det finns ingen liknande verksamhet på Åland så nu är hon tvungen att återgå till att jobba på någon avdelning på något hem och kommer troligtvis jobba mycket natt och helger. Det är inte hon. Det vet ni som känner henne.

Jag blir så arg och ledsen.


Första provet över

Idag skrev jag ju första provet, som var franska. Det var lättare än jag trodde! Hoppas det gick bra nu. Men det kändes bra iallafall. Sen hade jag muntligt prov i finskan. Jag var med Ida. Det gick faktiskt riktigt bra. :)
Vi hade ju provperiodsidrott idag. Vi hade klasskamper mellan alla ettor.
Vi körde olika staffeter och dragkamp. Min klass kom faktiskt 2a i dragkampen! Woho!Vi förlorade mot sportklassen, så det var ju sjukt bra ändå. Men idrotten var rolig idag.
Vi slutade 3 så sen skyndade vi oss till bussen, och vi hann. Så kom hem lite tidigare idag.
Nä nu är det bara att sätta sig ner med finskan. Imorgon är det prov...
Usch vad mycket det är nu. Men herregud vad skönt när det är över. Då kan man bara vara nöjd!


Prov

Idag från 9 har jag franska prov. Hoppas verkligen att jag har övat tillräckligt! Det gick helt okej på det muntliga provet igår. Idag har jag även muntligt prov i finska. Och sen senare har jag provperiods idrott som består av nå klasskamper eller nåt sånt så det kanske blir kul :)



Önska mig lycka till!


Plugga franska





Jag tror jag avlider...


Ny favorit

När man vet att man måste öva på prov kommer man självklart på tusen andra saker som man måste göra istället. Vissa viktigare än andra...






Införskaffat idag :)


Monday mornin'

Sitter i skolan och har det hur skönt som helst! Jag har bara franska idag och det börjar klockan 12.
Det är många som skriver prov och sånt idag. Så det är så tyst och lugnt och inte så många människor i farten.







Men imorgon börjar proven för min del. Eller idag har vi muntligt prov på franskan men det får gå som det går. Det är typ om uttal och såndärnt och nu är det här första franska kursen så man kan ju inte kunna allt heheh..
Ursäkter ursäkter.


It sucks

Usch. Har inte varit särskilt sugen på att blogga idag. Så ni får ursäkta. Blev inte riktigt som planerat, att läsa på prov. Så det kommer antagligen gå helt åt skogen på provena. Men jag vet ändå inte hur jag ska börja läsa. Jag vet inte ens hur jag ska läsa. Så jag får försöka och helt enkelt hoppas på det bästa.
Imorgon börjar jag 12 med franska och det är den enda lektionen imorgon.
Då skulle vi väl ha något muntligt prov. Jag har läst igenom styckena till det. Jag vet inte riktigt vad annat jag ska göra. Det sista som behövs just nu är ju provvecka..

Nu på kvällen åkte jag till pappa. Chinchillorna har fått ett litet hus. Sophia gillar att sova på skorstenen.
En lite rolig sak är att Sophia har jättemycket större bak tassar än sin mamma.
De är så himla fina.

Vi hörs.


Jag bryter snart ihop

Har legat i sängen och kollat på några avsnitt av gossip girl. Funderar på om jag skulle se några till.. Fast jag måste orka läsa på prov imorgon.. så jag kommer säkert att ångra mig. Jag ångrar redan att jag inte läst så mycket som jag borde. Jag blir så arg på mig själv!
Men det finns ju så mycket roligare saker man kan göra ju..
Fy tusan vad jag längtar tills provperioden är över. Usch, jag kan inte alls slappna av förrän jag har skrivit alla prov känns det som. Jag bara tänker på dem hela tiden.
En sak som jag saknar från KHs är definitivt proven. De var så lätta!
Jag hoppas det börjar kännas bättre när jag fått undan dom här första proven så jag vet hur dom fungerar. Nu vet man ju ingenting om hur olika lärares prov ser ut, hur de bedömer och om de är stränga eller snälla..

Jag längtar tills den dagen då jag tar studenten och står där med min mössa. Då kanske jag kan slappna av. Eller?


Bjuder på en gammal bild här. Jag vill ha tillbaka mitt långa hår.
Bilden är från min 15 årsdag om jag inte minns fel. Och jag vet att jag ser sur ut.


Kotipizza

Här kommer fler bilder från kvällen.


Efter relaxen gick vi för att äta.


Linnea och Ellen på Kotipizza


Söta Elin


Milla och jag.



Efter det gick vi till Select och var där ett tag innan vi åkte hem.


Bilder från relaxen

Här kommer då lite bilder från kvällen! Vi hade hur trevligt som helst!






Linnea, Ellen, Elin och jag i bubbelpoolen.











Suddig bild på mig och Linnea.



Ellen och Milla :)


Sen spårade det ur när vi skulle spela in någon sorts Robinson film..
Hon håller i en ballong om ni undrar.






Yoga med Elin i ångbastun.

Vi var även ner till de andra poolerna och utepoolen.


Mariebad

Kom just hem från stan. Har varit en riktigt trevlig  eftermiddag/kväll med jättefina flickor! :)
Vi åkte ju till Mariebad till halv 5 och var där på deras relax avdelning eftersom Milla hade presentkort dit.
Ska sätta in bilder snart.


Vidare, vidare, utan vidare

Godmorgon! Nu har jag sedan jag vaknade legat i sängen och läst på historia provet. För jag har ännu inte hunnit läsa historia boken så jag tyckte att det kanske var dags att börja. Men man lär klara sig ganska bra på bara anteckningarna också, fast det är i princip precis samma som det står i boken så.
Dagens planer är Mariebads Relax kl. 16.30-18.30, och efter det ska vi tjejor ut och äta någonstans. Skönt med lite paus från allt pluggande.

Lyckades förrästen få endast en bild från igår.


Linnea och Salle :)


Idol

Nu har jag kommit hem från Kattby där jag varit med massa människor. Trevligt :)
Nu sitter jag och kollar på idol.



Har ni någon favorit i idol ännu?


Plugga!

Nu ska jag plugga tammefan!
Imorse när jag vaknade kl. 7 så hade jag riktig ångset för det kändes som jag inte skulle hinna läsa allt inför proven. Så nu sätter jag igång!



Finska, franska och historia har jag prov i nästa vecka.


Depend nr.188

Idag var jag även till Lisco parfym och köpte ett nytt nagellack från Depend. Så det ska jag testa idag. Men jag måste också plugga massor idag. Jag måste!


Datamus

Först vaknade jag vid 7, men jag lyckades somna om och sov till 10. Men sen har jag varit med mamma till stan.
Vi handlade mat och så var vi till Elgiganten och köpte en datamus till mig. Och så köpte vi några filmer också.




Jag vet inte om det syns, men den är rosa.
Den kostade 30 €


Fotboll och kärlek

Det är det som räknas här i livet, så man ska inte bli ledsen om man får dåligt i matteprovet.
Enligt vår mattelärarealltså!
Och idag var det massa människor från folkis till lusse och då var Elin där, så vi var med henne :)
Hon ska förrästen med på relax på lördag.
Imorgon är jag ledig! Otroligt skönt!




3 timmar kvar

Tills jag slutar. Imorgon är jag ledig! Skönt! Men den tiden måste absolut nödvädigt utnyttjas till provläsning!
Jag har nu två håltimmar och sen en timme matte.
Imorse började jag 8 med dubbeltimme finska. Vi gick igen lokalkasus, men det är lätt, det kan jag redan. Man borde tacka Gun, vår finskalärare i högstadiet för att hon tog upp massa saker med dem som skulle läsa finska i lusse, fastän vi alla satt där just då och suckade och var sura för att dom andra inte behövde vara med och lära sig sakerna. För det har faktiskt varit till nytta nu.
Men sen hade jag hälsa. Vi pratade om vikt, bantning, viktkontroll och ätstörningar.
På historian tog vi det riktigt lugnt för en gångs skull! Han visade bara en massa berömda konstverk på wikipedia.. och vi skrev ingenting! Riktigt skönt.


Omoget!

Idag fick jag höra av min syster, som går i 9an i KHS, som jag gick ut ur i våras, att några ungar hade eldat med tändare i säterna i bussen. Bussen är en allmän buss, inte bara skolbuss. Varför gör man en sådan sak!?
Bussarna är mycket finare än de flesta bussar på Åland. Är det roligt att förstöra dem då? Vi borde vara glada att vi får åka i nya och fina bussar.
Så idag hade bussen, som min syster åker måsta stått i skolan 2 timmar efter att dom hade slutat, för att reda ut saken!! Väldigt många hade blivit både arga och ledsna. Det skulle jag också ha blivit.
Efter en skoldag vill man åka hem och inte sitta i en varm buss i 2 timmar på grund av att några ungar ville vara "coola". Det här var otroligt omoget och fruktansvärt onödigt.
Det hade varit någon där som berättat att om ett säte fattar eld så tar det bara ett par sekunder innan hela bussen står i lågor. Han sa att om det hade hänt hade bara ca. 4 personer klarat sig. Usch!
Jag hoppas att de som gjorde det har lärt sig en läxa och att de får ta konsekvenserna!
Jag blev så arg när jag hörde det.


Hos mamma igen

Nu har ju jag bott hos pappa ett tag, men ikväll kände jag att jag ville åka hem till mamma igen. Det blir jobbigt i längden när man ska dela rum med sin syster och inte har någonstans att få gå och bara vara för sig själv en stund. Men nu när jag kom hem och slappnade av kände jag hur jäkla trött jag faktiskt är!
Så efter att jag kollat på idol och House så ska jag sova sova  sova!
Jag skulle vilja gå i ide ett tag..

Nu på kvällen  var jag med Linnea. Och vi gick med hennes hund en sväng och så var jag till henne en stund, sen gick vi till Milla för hon satt och pluggade på prov så vi gick och pratade med henne genom fösntret och det uppstod en lite konstig situation... Haha men till slut fick vi komma in!


Linnea och Salle :)


Plugga hälsa

Nu sitter jag i skolan. Jag kan inte koncentrera mig hemma om jag vet att jag måste hinna med en buss, så det är lättare att åka hit till 8 och sitta i lugn och ro och göra läxorna. Jag har nämligen hälsa förhör på människokroppen. Vi slipper då ha med det i provet. Det känns bra. Men då måste jag få bra i det nu.
Jag måste gå och plugga på det nu.
Hörs! :)


Nu ska vi sova

Nu så ska jag krypa ner i sängen. Jag såg på svenska new york fruar. Jäklar vad vissa av dom är blåsta..
Inatt hoppas jag att chillorna sover lugnt, iochförsig så har de sovit hela dagen för de var helt slut efter förra natten med allt nytt. Men just nu är dom lugna och sitter ihopkrupna mot varandra med sömniga ögon.
Idag badade dom. Chinchillor får inte bli blöta så de badar i en spaciell sorts sand.


Naria gulle.

Godnatt och sov gott!


Måndag morgon

Godmorgon! Måste säga att inatt blev det inte särskilt mycket sömn då mina små sötnosar använde natten till att utforska sin nya bur. Hehe. Men man kan bara inte bli arg på dem!
Imorse när jag bytte vatten hos dem så lät jag burens dörr stå öppen. De har inte gått utanför den förut, men nu vågade sig faktiskt Naria ut ur den, så vi lät henne gå runt på golvet ett tag. Men Sophia är lite försiktigare, men hon brukar ta efter sin mamma även om det tar lite tid.




Jag börjar först 10 idag.


Chinchillorna

Okej ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vad dom är för något. Någon slags gnagare, men de är kanske mer som råttor, fast riktigt stora, men de påminner även mycket om kaniner.
De är väldigt livliga och far runt och skramlar i buren hela tiden.


Sophia fick den lilla heta.


Och Naria som är mamma till Sophia.


Första bilden på sötnosarna

Nu på kvällen åkte jag, mamma och syster till staden till en som heter Annika och fick hem dessa två sötnosar!
Två chinchillor!





Nu vet ni vart jag var i fredags efter bion! Vi skulle åka och kolla på pojken, hon hade 4 st, mamma, pappa, son och dotter. Och vi skulle ha sonen. Men när vi kom dit frågade hon om vi inte skulle kunna ta mor och dotter istället. Självklart sa vi ja!
Så nu har vi introducerat dem i nya buren och efter ett tag vågade dom börja springa runt, så nu springer dom runt och leker och vi får se om dem lugnar ner sig till natten!
Mina små gullungar :)


Nu är allt färdigt!

Ja, den här helgen har gått åt till detta







Resultatet:










Nu är det bara en sak som fattas, så nu ska jag iväg till stan!
Ha  det bra :)


Bygge pågår


Söndag igen

Herrigud vad tiden går snabbt, det känns ju som igår det var söndag fast det var en vecka sen.
Jag skrev inte vad jag gjorde igår om jag minns rätt, så vi tar det nu.
Jag och min syster åkte in till stan med mamma och handlade massa saker, som jag kan visa senare. Annars tog jag det bara lugnt. Pappa är ute och bygger, han började igår, och måste springa in och ut hela tiden pga vårt underbara väder vi har här.. Men nu är han i stan och köper det sista sakerna som behövs till hans "bygge".
Jag berättar mer sen.

Nu på fredag börjar provperioden. Fast jag har inga lektioner på fredag så jag blir hemma och läser på prov hela dagen, och hela helgen också för den delen. Fast på lördag blir vi 5 tjejer som ska iväg på relaxen på Mariebad. Ska bli hur kul och skönt som helst! Så får man slappna av lite inför alla prov.
Under provperioden kommer schemat att se helt annorlunda ut. Så det gäller att hålla koll på det.
Efter proven börjar andra perioden, med helt nytt shema och nya ämnen.
Imorgon har vi datakurs igen.. Sist var det jättetråkigt, för vi lärde oss hur man skapade en mapp... Så det kändes inte så värt att vara där.

Idag ska jag nog inte göra så jättemycket, förutom att börja öva på hälsa förhöret om människokroppen.
Det handlar o muskler, skelett, leder, hjärta, lungor osv. Massa papper. Men vi slipper det till provet iallafall!

Vi hörs senare


Lucia i 6an

Jag är ju hos pappa nu, och här på hans dator har jag alla bilder från flera år tillbaka! Det är jätteroligt att kolla på alla gamla bilder! Hittade en bild från 6an då jag var Lucia i skolan.


Min klass i Näfsby skola!


Fåglarna tittar på oss

Var på premiären av den åländska ungdomsfilmen "Fåglarna tittar på oss" idag.



Det var riktigt bra gjort av dem som gjorde filmen!
Innan var vi och åt. Jag åt glass och pommes.. Ja det är en bra blandning, kom inte och säg något annat!


I Can Feel a Hot One

Manchester Orchestra - I Can Feel A Hot One

I could feel a hot one taking me down
For a moment, I could feel the force
Fainted to the point of tears
And you were holding on to make a point
What's the point?

I'm but a clean man, stable and alone man
Make it so I won't have to try
The faces always stay the same
So I face the fact that I'm just fine
I said that I'm just fine

I remember, head down,
After you had found out
Manna is a hell of a drug
And I need a little more, I think
Because enough is never quite enough
What's enough?

I took it like a grown man crying on the pavement
Hoping you would show your face
But I haven't heard a thing you've said
In at least a couple hundred days
What'd you say?

I was in the front seat, shaking it out
And I was asking if you felt alright
I never want to hear the truth
I want to hear your voice, it sounded fine
My voice, it sounded fine

I could feel my heartbeat taking me down
And for the moment, I would sleep alright
I'm dealing with a selfish fear
To keep me up another restless night
Another restless night

The blood was dry, it was sober
The feeling of audible cracks
And I could tell it was over
From the curtains that hung from your neck

And I realized that then you were perfect
And my teeth ripping out of my head
And it looked like a painting I once knew
Back when my thoughts weren't entirely intact

To pray for what I thought were angels
Ended up being ambulances
And the Lord showed me dreams of my daughter
She was crying inside your stomach

And I felt love again


Rubrik

Hallå! Har håltimme just nu och har lite allmänt tråkigt för mig själv. Någon tog min favoritdator, så nu sitter jag vid en trög med så gammal browser så att facebook chatten inte ens funkar.. Usch.
Jag skulle vilja gå till stan, men ska spara pengarna till i kväll. Och det är ändå inget kul att gå själv.
Den här datorn har förrästen ingen webbkamera heller.
Jag skulle vilja åka till Stockholm just nu, ska dit på höstlovet, men det är så länge dit så vi får se om det blir någon gång här innan också.
Onödigt och tråkigt inlägg, jag vet, men jag har iallafall något att göra :)


Depend

Jag fixade naglarna med mitt favorit nagellack från Depend. Jag har ganska många färger, men blev verkligen sugen på att köpa någon ny. Kanske får bli imorgon!


Bodypump

Har haft en riktigt lugn och skön kväll nu sen jag kom hem från Avancia med Milla. Vi var på bodypump. Det var ganska kul och tro mig, det kändes! När jag kom hem låg jag bara i sängen och kollade på Gossip Girl efter att jag hade varit och duschat.
Imorgon, fredag efter skolan ska jag till staden med Ellen, Kristoffer och Linnea och vi ska äta någonstans och på kvällen är det filmpremiär på Alandica, det är filmen "Fåglarna tittar på oss", som några åländska ungdomar har gjort. Spännande.
Snart kommer mamma hem från Helsingfors. Jag pratade med henne i telefonen tidigare och då berättade hon att det hade gått jättebra, bättre än hon hade trott! Efter föreläsningen åkte hon till en  filminspelning. För hon ska vara med i någon film.
Vi hörs!


Workaholic!

Angående rubriken så var det så att Ellen sa så till mig med en väldigt anklagande ton idag..
Men sitter ännu i skolan, och har håltimme. Matte sen klockan 14.50 och efter skolan ska jag och Milla till Avancia.
Vi åt just mellanmål.



Idag är förrästen min mamma i Helsingfors och föreläser. Jag tror att det var om hur man skapar en bra och trygg vardag för en människa med demens sjukdom.
Hoppas det går bra för henne! :)


Bonjour mes amis

Ute på idrotten i ösregn.. Vi sprang uppochner för en backe ett tag och sedan spelade vi fotboll. Alla såg ut som dränkta råttor. Det var kallt och jävligt.
På franskan lyssnade vi på fransk hiphop. Trevligt, jodå.
Just nu sitter jag och lyssnar på musik. Och snart tänker jag bädda ner mig i sängen och kolla på Gossip Girl säsong 3 som jag lånade av Ellen igår.


Vi hade infotimme i hörsalen och det var en massa om allt.
Jag kan förrästen inte fatta att provperioden börjar nästa vecka! Det har gått så himla snabbt!
Jag skrev upp ett telefonnummer till någon person som sålde kattungar, men mamma slängde den.. 
 
Au revoir!


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Tisdag

Goodmorning sunshines! Sitter i skolan för jag åkte in med mamma, men mina lektioner börjar först 10.
Men jag har erövrat min favoritdator, så det löser sig.


Herrigud vad jag vill bo i stan, så man slipper stiga upp så förbannat tidigt!!


House

Nu på kvällen var jag och mamma ute och gick i regnet. Det var skönt. Annars har jag sett lite på tv och sånt.
Förresten så nästa tisdag börjar äntligen House igen! Har väntat ett år nästan!
Det är en av mina favoritserier.


Ny dator

Jag ska få en ny laptop snart. Till jul är det tänkt. Nu sitter jag då och funderar hurdan man ska välja?


En mac kanske?






Eller varför inte en rosa? Fast den här är samma märke som den jag har nu... Nej tack!

Har ni några tips? Hjälp mig, jag är inte så insatt..


It's raining

Här spöregnar det. Fint att köra moppe till och från skolan när man kom fram som en dränkt råtta! Började förrsäten 12 idag. Så fick sovmorgon iallafall. Men nu längtar jag bara till helgen, då jag ska åka till pappa och va där. Det var verkligen ett tag sen jag var där sist. Jag var dit i går och gav lite saker till Henrika som jag köpte i Stockholm.
Men nu ska jag och mamma kanske ut och gå en sväng i regnet! Vi hörs!


Varit i Mariehamn

Milla och jag åkte till stan och gick en ganska lång promenad och bara pratade massor.
Vi var en sväng till Gröna udden.
Bara dåliga mobilbilder för min kamera vill inte riktigt funka..





Efter det var vi till Mariebad och bokade relaxen till den 25 september! :)


Söndagsmys

Hej på er! Efter en riktigt rolig dag i Stockholm igår med Milla, Kristoffer, Caroline och Sara, så var jag så trött inatt när jag kom hem så jag orkade inte skriva.
Men idag är det söndag. Lite grått men mysigt väder ute.
Det var meningen att Milla och jag skulle på spinning till Avancia halv 1 men Milla har fått ont i halsen så vi skippade det.Istället tänker vi åka till stan och ta en promenad istället! Mysigt bara värre i det här höstvädret.




Skjortan är från h&m!


Powerwalk

Blev en runda nu på kvällen. Riktigt skönt var det! På en skogsväg träffade jag på en orm(!) som låg helt död på marken. Så jag tog en rejäl omväg runt den, eftersom ormar är det värsta jag vet! På tillbaka vägen skyndade jag mig förbi den.. Men vänta lite, så gick jag tillbaka.. EN GUMMIORM!! Vem fan placerar en gummiorm mitt på en skogsväg!?




Nu har jag duschat, så nu blir det mys i sängen med några gossip girl avsnitt!
Imorgon Stockholm.


Hål

Har håltimme, sitter och bokar avancia pass. Milla och jag måsta springa ner till Avancia och fixa mitt kort för det funkade ju inte. Snart ska vi äta lunch.
Vi har haft historia två timmar och det var så himla tråkigt!
Nu ska jag gå. Hejdå!


Avancia

Efter skolan var Milla och jag till Avancia. Vi körde en halv timme kontition och typ en kvart styrka i gymmet.


Bild på Avancias gym.

Det var iallafall jätteroligt och riktigt jobbig! Man blev jättesvettig.


Dagens köp från Sportcenter

Det blev ett par nike innegympaskor, som passar bra till gym och aerobics. Det blev prcis rätt färger också. Dom matchar mina träningskläder perfekt. De kostade 60 € på rea från Sportcenter.


Måste tillägga att dom var jättebekväma!


Bara matte kvar

Nu har jag håltimme och sedan har jag bara en mattetimme kvar. Sen ska jag till Avancia med Milla.
Men dagen började 8 med två timmar finska, vi skrev förhör och det kändes jättebra. Sen hade jag hälsa två timmar, då hade vi våra föredrag. Det gick faktiskt riktigt bra! :)
Efter det hade jag en timme historia.
På första håltimmen var Milla och jag till stan och jag köpte gympaskor som jag ska ha till Avancia. Dom kostade 60 € så det var ganska billigt!
Jag visar dom ikväll när jag kommer hem.
Nu har jag min andra håltimme.
Min kamera är förrästen sönder. Den funkar inte längre.. Bra! En ursäkt till att köpa en ny! Som jag faktiskt ska göra snart.

Vi hörs!


Hemifrån

Nu ett snabbt inlägg bara innan jag sätter igång med läxorna.
Har typ ont lite här och där. Vi körde beachrugby på idrotten, mot 1d. Så jäkla roligt! Vi var på stranden på gröna udden. Vi joggade dit. Jag trodde inte att jag skulle orka hela vägen men tro det eller ej men jag orkade!
Sen spelade vi med typ hela stranden som plan, man fick även vara i vattnet. Alla bara tacklade ner varran i sanden. Det gick vilt till kan jag lova.
Jag krockade ihjäl min arm, och har ont ännu och så fick jag ett knä i revbenen och det gjorde riktigt ont.
Men kul var det!
Sen hade vi infotimme men vi fick gå jättetidigt för Johanna, vår lärare, skulle typ bara säga att vi ska börja öva på prov nu. Provperioden börjar snart!
Sen gick Ellen och jag till Select och träffade Sandra och Lucas. Vi åt glass med dom.
Nu sitter jag här och skulle verkligen inte orka med några läxor just nu. Men jag ska sätta på gossip girl så kanske det går lite bättre.. eller sämre.

Ha det bra!


Ingen matte

Nu har jag håltimme! Har haft en håltimme redan. För vår mattelärare var sjuk så vi hade ingen matte. Så himla skönt! Så nu har vi idrott 2 timmar sen och sen slutar vi!
Så ska jag hem och öva på föredraget, och finska förhör och alla andra läxor..




Gissa vad? Vi har håltimme med MILLA!! :)


Sista coren!

Hej på er alla! Idag var jag på sista coren ser det ut som. Känns bra. Kanske far någongång igen, det får framtiden utvisa. Idag lämnade vi in dom skriftliga redovisningarna av våra föredrag som vi kommer hålla på torsdag i hälsan. Ska bli skönt när den här skolveckan är över måste jag säga.
Jag har sovit dåligt två nätter i rad nu, och drömt världens underligaste drömmar. Jag håller väl på och bearbetar något undermedvetet. Vissa saker i drömmarna förstår jag men inte andra.


Nu ska jag duscha, måla naglarna, göra läxor och kanske se något gossip girl avsnitt!
Ha en fin kväll!


Tisdag morgon!

Hej på er! Sitter i skolan och har fixat klart det sista på föredraget. Nu får vi hålla tummarna för att det blev bra! Det ska lämnas in idag. Jag börjar om en timme ungefär med historia.
Ska fixa lite läxor nu innan jag börjar.
Idag slutar jag tidigare efetrsom vi har lär sista timmen, och vi har börjat med enskilda samtal och det kommer dröja jättelänge innan det är min tur.





Igår på kvällen var jag förresten och träffade Milla och Linnea!


Skriver på mitt föredrag

Godmorgon! Nu sitter jag i skolan och skriver på mitt föredrag som ska lämnas in skriftligt imorgon. På torsdag ska det vara muntligt. Så jag kom alltså hit till 8 fast mina lektioner börjar först 10.





Vill ha helg nu!


Lycka till Rebecka!

Just det! Kom ju på att idag flyttade ju Rebecka till Vasa för att börja där på någon folkhögskola.
Lycka till Rebecka! Vi kommer ju att sakna dig här på Åland.
Hoppas vi ses snart! :)


Planer för veckan

Nu är det söndagkväll. Dags och sätta ihop lite planer för veckan då kanske.

Måndag: Börjar egentligen 10, men tänker åka in med mamma till 8 eftersom jag måste jobba med projektarbetet om artros och osteoporos och jag har inga håltimmar annars imorgon. Jag har redan skrivit om artros och börjat med power-pointen! Problemet är bara att jag inte riktigt vet var jag har Maiken, som jag egentligen ska jobba med. Jag har något konstigt behov av att göra själv, det känns som om jag har bättre kontroll över situationen då. Men det måste jag ta tag i.
I franskan har jag diktamen också. Måste öva på det..

Tisdag: Börjar 10. Ska lämna in skriftlig redovisning om artros och osteoporos. På kvällen ska jag på core.

Onsdag: Det händer väl inte så mycket, förutom att det är oobligatorisk infotimme.

Torsdag: Ska ha muntligt föredrag om artros och osteoporos.

Fredag: Vet ännu inte om något annat än det vanliga ska hända.

Lördag: Stockholm och shoppa med ett helt gäng.

Söndag: Ska vara LEDIG!! Core på kvällen.


Core!

Nu ska jag just precis fara iväg på core. Idag har jag väl inte gjort så mycket, jag städade upp lite i datorn. Jag var till skolan en stund och träffade Milla, tills någon liten unge kom och det blev lite creepy.. Men sen åt jag mat och så hade mamma lagat äppelpaj också, så jag åt det också!

Nu måste jag fara! Ha det  bra!


Filmkväll

Igår var vi ju till Ellen och kollade på film, Kristoffer, Milla och jag.
Först såg vi Snabba Cash



Efter den såg vi på Remember Me


Hos pappa

Nu sitter jag hos pappa, med min syster. Det var ett tag sedan jag var här sist.
Jag ska snart åka hem och äta, sen ska jag till Ellen och kolla på film.


Min söta syster! :)


Presenter

Just kom mamma hem från Vasa. Jag brukar alltid få saker av henne när hon kommer hem från sina resor. Alltid samma saker får jag för det mesta. Hon köper alltid saker från muminbutiken!

Detta fick jag den här gången


Ett nytt dynvar och en handduk. Så himla fina!


Så mysiga motiv dom har på dynvaren. Bilderna på dynvaren är förrästen från min favorit
muminbok som jag haft sen jag var liten.


Lyckad kväll

Kom just hem från Gottby. Har varit där och haft det lite trevligt eftersom Rebecka ska flytta till Vasa på söndag. Usch vad det kommer bli tomt utan henne.. Men vi hade en trevlig kväll iallafall!
Det började med att vi åkte till Gottbysund där vi skulle grilla, men vi grillade inte för det blåste och regnade nästan hela tiden.
Men vi hittade ett ställe där det fanns tak att sitta under.






Linnea kom också efter ett tag!






Någon vart lite däckad..














Sen blev det en vandring i skogen till batteriberget. Det regnade och blåste massor.


Uppe i utsiktstornet.

Det blev många bilder, men det är väl alltid roligt :)


Väntar på att klockan ska gå





Har svart skjorta från gina tricot, och armbanden är från h&m

Jag är hungrig

Sitter i skolan och undrar vad jag gör här egentligen!? Jag slutatde 10! Så jag hade bara två timmar hissa, och nu har jag inte några fler timmar idag.
Jag är jättehungrig, för jag hann knappt äta frukost imorse för bussen som går hit till 8 kommer tidigare än den till 9, så jag måsta skuynda mig imorse. Men om en kvart ungefär är det mat.
Så nu ska jag sitta här i skolan till klockan halv 2 då alla andra slutar, för sen ska jag till staden och handla med massa människor.
Vi hörs säkert senare när jag får tråkigt.


Skolan

Idag har det väl inte hänt så mycket i skolan,, förutom att vi började med ett projektarbete, så ska vi hålla föredrag. Jag har om artros (ledgångsreumatism) och osteoporos (benskörhet).
Det ska bli intressant! Jag tänkte att man kanske ska redovisa iform av en powerpoint.
Det betyder alltså att jag inte behöver gå på hälsatimmarna nu, så jag slutar 10 imorgon! Men jag kommer ändå bli kvar i skolan och jobba med projektet till klockan halv 2 då alla andra slutar. För sen ska vi till stan och på kvällen är det avskedsfest för Rebecka, som ska flytta till Vasa.


Rebecka kom till lusse för att underhålla mig på håltimmarna! Vi var ner till stan :)


Ben & jerry's


1 september

Nu är det höst äntligen. Jag gillar hösten, den är så mysig. Fast det är ju alla andra årstider också. Idag hade jag först dubbeltimme franska och sen dubbeltimme matte. Nu har smulle fixat så att vi får äta i första matlaget igen! Det är meningen att vi ska äta i fjärde på onsdagar.
Men sen hade vi då gymnastik två timmar. Först joggade vi och sen hade vi tennis och basket. Det var riktigt kul!
Jag var med Jenna och Anette på tennisen.
Sen var det infotimme, men vi skippade den. Det var info om externa kurser. Ingen visste om det var obligatoriskt eller inte..
Jag fick förresten ett mejl där det stod Grattis du har blivit godkänd i grammatiktenten!
Ja, vad glad jag blev :)

Nej nu ska jag in i duschen en sväng och sen sova!
Imorgon åker mamma till Vasa. Hon ska typ ha föreläsning. Så jag får åka buss.

Godnatt!