Lillajul

 
 
 

Hej på er! Har haft ganska fullt upp de senaste dagarna så har inte riktigt hunnit blogga. Men iallafall, glad lillajul på er alla! Idag har vi städat hela lägenheten riktigt noga, tvättat golv och fönster och allt. Det känns otroligt skönt. Jag kan även meddela att jag har lämnat in min sista hemtent! Det känns riktigt bra. Det är så skönt när det börjar minska på listan med arbeten som ska in innan vi tar jullov. Jag skulle säga att det värsta är förbi nu. Har såklart en tent kvar som ska skrivas och flera examinationsuppgifter, men det börjar liksom kännas lättare.
Vi tog också en promenad ner till torget och kollade runt lite där och sen när vi kom hem bakade jag pepparkakor. Lukas har nu varit och köpt glögg så det blir riktigt julmys ikväll.
Det har varit en riktigt bra lillajul idag och imorgon är det äntligen första december! Hemresan närmar sig med stormsteg och jag längtar så mycket efter att få komma hem och träffa alla igen!

Tisdagen


Hej mina vänner! Äntligen har windows tagit sitt förnuft till fånga och fixat en instagram-app! Eller den har säkert funnits ett tag, bara jag som är efter antagligen. Den är egentligen inte riktiga instagram-appen, men den funkar ju iallafall. Så nu ska jag börja uppdatera mitt instagram om ni har lust att följa mig där, annars kommer bilderna säkert upp här med eftersom det är så smidigt att ladda upp från instagram hit. Idag har jag haft lång dag i skolan, alltså 9-15. Det är lång dag för mig iallafall som är van med bara någon timme. Imorgon är jag ledig och på torsdag är jag ledig, härligt! Så imorgon kör vi sitz! Lukas steker ägg(?) och jag ska bädda ner mig i sängen och läsa lite. Godnatt till er alla!

Ny läsning

Denna damp ner i med posten idag.
 
Hejhopp! Nu har jag just kommit hem och har hunnit käka lite lunch. Skulle bara vilja bädda ner mig i soffan med boken ovan och lite choklad! Men jag hinner inte.. För nu ska det skrivas hemtent IGEN. Fick förresten redan tillbaka resultatet från den jag lämna in igår och det var mycket positivt! Kollade även mitt resultat i socialvårdstenten som jag skrev för ett tag sedan och det blev full pott! Härligt :)
Idag har vi varit med klassen till Mussor skola för barn med särskilda behov. Det var ett långt, men mycket intressant besök. Efteråt lagade jag och Sofia vårt pararbete om autism och det var skönt att få undan även om det ännu är ett bra tag innan det ska vara klart. Ännu den här veckan kommer vara ganska intensiv, men nästa vecka blir lugnare vilket är skönt, då har man tid att röja undan lite uppgifter!
 

Hawaii-post

Eftersom alla andra ha lagt upp sina kort på bloggarna så tänkte jag att jag också skulle göra det :)

Hej på er! Har inte haft något att skriva om direkt den här helgen eftersom jag inte har gjort så mycket annat än att göra skolarbeten. Idag lämnade jag in pedagogik-tenten, jag var färdig med den redan imorse, men sen har jag inte vågat skicka in den ifall att jag ska komma på något som jag har glömt haha. Men nu är den inlämnad. Skönt. På lördag ska hemtenten i förskolepedagogik in så det är väl i princip bara att sätta igång. Fyfan alltså. Men nu är det mindre än en månad kvar tills jag åker hem till Åland! Det kommer bli underbart att slippa allt skolarbete för ett tag då så jag biter ihop tills dess. Ha en bra söndagkväll!

Promenad i snön

 
 
 
 
 
 
 
 
Igår kväll gick vi ut på en promenad i vinter-Vasa. Det är så mysigt och vackert med all snö överallt och på torget och i köpcentren pyntar de för fullt inför julen! Just nu är julstämningen på topp måste jag säga och det är inte ens december!

Mitt vita vinterland

 
När jag kom ut från gymmet vid 6-tiden så var det helt vitt på marken och luften var full av snöflingor! Åh så mysigt! Hoppas bara att det stannar kvar. Men med tanke på hur kallt det är ute så är det nog ingen risk att det smälter bort. Idag hade vi informationssökning och sedan tog jag helg. Så skönt! Lagade lite hemtent tills jag somnade haha. Jag vaknade passligt så att jag hann till gymmet innan passet började. När jag kom hem så åt vi, och nu ska vi laga lite skolarbeten och sen kanske vi tar en kvällspromenad i snön. Jag älskar verkligen vintern! Det är absolut min favorit årstid. Ha en skön fortsättning på kvällen!

Onsdag

 
Hej på er! Gissa vad jag har gjort såhär på min lediga dag? Jo jag har suttit i skolan sen halv 9 imorse! Har nämligen köat efter biljetter till ett ljus i staken-sitzen. Biljetterna släpptes klockan 12. Men nu har jag dem! Studielivet är ett enda långt köande kan jag säga er. Hemskt vad mycket tid man har lagt bara på att köa. Men jag hade det trevligt tillsammans med Emilia, Emilia och Malin iallafall medans vi väntade.
Tänkte nog inte fara först, men det är ju så jäkla roligt med sitz. Ikväll är det Rockidolen på Ollis så får se om jag far dit och kikar en sväng kanske. Igår hade jag en rikitgt rolig kväll med några i klassen på vår syjunta. Man blev så trött efter att ha sytt i flera timmar så det spårade ur och allt var roligt. Har ännu mycket kvar att sy på halaren och är redan trött på det!

Syjunta

 
 
Hej! Ikväll ska jag iväg och ha syjunta/förfest med klassen. Vi ska dekorera våra halare med halarmärken och efter det var det tal om att fara till Ollis. Det är alltid lika roligt att umgås med klassen så detta ser jag fram emot! Var och skulle köpa bokstäver, för att sy mitt namn på halaren, men de hade såklart inte alla bokstäver så det sku räcka till mitt namn. Iallafall så imorse hade jag skola en halv timme. Skönt att cykla fram och tillbaka i spöregnet och bli kall och blöt. Sen efteråt for Sofia och jag till Rewell center och träffade våra VAMK:are(?) för att gå runt och intervjua folk. Vi frågade lite frågor om droger och det gick bra. Fast vi va där halv 10 så det var lite folktomt och mest pensionärer. Detta var alltså en övning i att våga ta på tal om allvarligare saker med folk.
Men nu ska jag se om jag hittar något att äta. Ni ska ha en fin tisdagskväll så hörs vi.

Skriva hemtent

Just nu
 
Hallå på er! Har int mycket skola den här veckan, däremot en hemtent i allmän pedagogik, med deadline på söndag. Så när jag kom hem var det bara att sätta igång. Jag orkade verkligen inte börja i helgen, jag ville bara ta det lugnt och vila. Dock känns det som jag misslyckades med det också. Hade iallafall lite mentalvårds föreläsning på morgonen och efter det lagade vi lite på vårt grupparbete däe vi ska laga nå diskussionsprotokoll om droger och olika behandlingsprogram. Imorgon har vi skola en halvtimme(!) jävligt onödigt. Det är bara info, men det är obligatoriskt. Det känns inte värt att cykla fram och tillbaka bara. Inte i den här stormen. Sitter här och är rädd att fönstren ska blåsa in, för det låter seriöst så. Det är typ resterna från stormen Eino (Hilde i Sverige). Natten till söndagen var det riktigt obehagligt som det stormade och jag vaknade flera gånger av att det lät som att taket sku flyga av eller något. Kanske det bara låter värre för att vi bor så högt upp. Nåja, nu ska jag fortsätta med min tenteskrivning så ni får ha det så bra!

Söndagsfrukost

 
 
Godmorgon! Steg upp vid 9 och käkade frukost. Det blev grekisk youghurt med blåbär och flingor + te och hembakt bröd! Skulle alltid vilja ha hembakt bröd, bara man skulle orka och hinna. Inatt i mina drömmar har det spelats julmusik. Jag har ordentliga julkänslor haha, men jag försöker spara mig med glögg och julmusik tills lilla jul åtminstone. Imorse fick jag en konstig tanke, borde jag köpa hem jul-te? Haha vafan?
Idag ska jag väl försöka komma igång med veckans skolarbete.. Kände mig så lättad efter tenten i fredags, men så kommer jag på hur mycket arbete som ligger och väntar nu. Usch. Vill ha jullov nu!

Lördagen

 
 
 
 
Hej! Här kommer ett inlägg om vad jag pysslade med igår. Vi var först ner på stan och fixade lite. Jag var bland annat till biblioteket med en bok. Vi tog lite fika och åkte och handlade mat. Igår var det faktiskt jag som lagade mat, hehe. Jag bakade till och med bröd! Och så lagade jag lite kycklingsoppa. Lukas lagade sedan lite efterrätt åt oss som bestod av hallon i vitchokladsås. Mums! Resten av kvällen låg vi nog bara i soffan framför tvn. Jag har ännu inte orkat börja med nå skoluppgifter när jag just ha fått undan tenten, som faktiskt gick bättre än jag trodde!

Godmorgon!

 
Steg upp när Lukas for idag så jag hann äta en ordentlig frukost, vilket jag brukar ha svårt att hinna med annars på vardagarna. Jag börjar kl. 12 med tentamen. Usch! Vet inte alls hur det kommer att gå, men det är ju första tenten i den här skolan så jag förväntar mig inte att det kommer gå så jättebra, som tur är så har jag ju ännu två försök till på mig om det här skulle skita sig. Idag är det regnigt och grått och tråkigt ute och jag har ingen lust att gå ut alls. Men vad skönt med helg och sedan väntar en rikigt skön vecka med mycket ledighet så att man hinner ikapp med alla arbeten som ska lämnas in, det passar mig utmärkt. Ha en bra fredag!

Torsdag


Hej! För tillfället sitter jag och läser till socialvårds-tenten. Jag fryser som ett djur! Har lindat in mig i filtar och lagat lite te. Vart ju som en jäkla istapp när jag cykla till och från skolan och håret var typ vitt och isigt. Frost och is har vi, men ännu ingen snö som är här för att stanna. Ska väl vara glad för det fastän jag älskar snö och vinter! Vi hade iallafall mentalvård imorse och vi pratade om självmord. Alla var riktigt dystra efter den föreläsningen. När jag kom hem lagade jag gröt till lunch och började plugga. Lär nog sitta resten av kvällen också. Skönt med fredag imorgon iallafall och skönt när tenten är över för då kan jag äntligen börja skriva på hemtenterna, som jag längtar... eller så inte.

Plugg-kväll

 
Hejsan! Ikväll är jag ensam hemma. Lukas stack iväg till sina kompisar så jag passar på att plugga lite inför tenten på fredag. Behövde lite styrka i form av choklad för att klara det kände jag. Annars har vi varit hela dagen med VAMKen och haft så kallat språkbad. Är helt trött i huvudet av att ha koncentrerat mig på finska hela dagen. Men det var roligt iallafall! När jag kom hem sattes jag i arbete med att sy halarmärken på Lukes halare, han påstår att han inte kan sy. Igår bokade vi förresten resan hem till Åland också! Längtar!
Ha en bra kväll!

12.11.13

 
 
Hej på er!  Började dagen med klientarbete, det handlade om etik. Det är nog klurigt sånt där ibland, vad man ska göra i vissa situationer, men det är ett intressant ämne att diskutera. Iallafall så arbetade vi med case och förde diskussionsprotokoll. Efter det fixade Emilia och jag klart vår paruppgift om depression. Det har varit en bra dag eftersom jag har fått hela tre uppgifter inlämnade idag, bara att kryssa av på listan, haha. Alltså ni kan inte förstå hur mycket inlämningsuppgifter och arbeten vi har hela tiden ända fram till jul. Iallafall så när jag kom hem lagade jag varma mackor till lunch och så lade jag mig i soffan under filten och såg på American Horror story ända tills ögonlocken blev så tunga och jag märkte att jag sov mig igen vissa delar av avsnittet så det var ingen idé att fortsätta. Har tent på fredag så jag borde nog plugga, men har ingen ork just nu. Ska väl dra mig iväg till gymmet på bodystep så piggnar jag garanterat till! Det passet är helt crazy och det är lätt det roligaste. Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll!

Måndagens föreläsning

 

Det var en lång men oj så intressant förmiddag. Vi hade en informatör från FSS som gästföreläsare och det var så bra. Hon som föreläste är själv synskadad vilket gjorde det hela mycket intressant att höra hennes egna berättelser. Det var också väldigt lärorikt att vi själva också fick prova på att vara synskadade och fick testa gå med vit käpp och hur man ska leda en synskadad. Det var så mycket små saker som man inte tänkt på förut som man behövde tänka på när man t.ex. kommunicerar med en synskadad. Mycket bra start på veckan tyckte jag!

Breaking Bad

 
God kväll mina vänner. Tänkte kika in här nu innan jag ska bädda ner mig i sängen och se på serier. En som vi började titta på i helgen är Breaking Bad och jag blev fast direkt. Inte bra med tanke på hur mycket skolarbete jag har som behöver göras. Idag var jag på ett sista bodystep-pass med Rebecka innan hon åker på praktik till Åland i 3 månader och lämnar mig här åt mitt öde. Nåja det ska nog gå bra. Imorgon är jag ledig och jag ska börja dagen med att sova lääänge. Det behövs efter den här veckan!

Halarinvigning






Hittade några bilder från måndagens halarinvigning. Är så dålig på att ta egna bilder då min mobilkamera suger så jag snodde några av Lukas.

Time for sitz!

 
 
 
 
Hallå! Ska snart iväg på sitz. Det är H-party så jag är utklädd till en hare hehe och vi kommer vara socionomer och elingenjörer. Eftersläppet blir såklart på Ollis. Ska försöka få upp nån bild från gårdagens halarinvigning här någonting också. Igår fick vi äntligen våra halare! När jag har tid är det bara att sätta sig och börja sy på halarmärkena! Ha en trevlig kväll!

Monday

 
 
Usch vilket väder, riktigt höstregnigt är det. Men har haft en trevlig ledig dag på stan med Dennis iallafall. Nu ska jag sätta igång en maskin med tvätt och så kanske man sku ta tag i lite skolarbeten. Har sån jäkla träningsverk från helgen då vi spenderade både lördag och söndag kvällen på gymmet. Kan int gå som folk heller. Men det var nog bra att ha en lite hälsosammare helg nu för ikväll är det halarinvigning och imorgon är det sitz! Ikväll tar jag det nog lugnt så jag orkar imorgon, men det ska bli jätteroligt att äntligen få sin halare!

Fredagsfikat



I fredags när Lukas hade slutat och vi var nere på stan tog vi en paus och fikade på Arnolds. Vi fick hemhandlat lite smått och gott och på kvällen blev det lite pizzamys.

November

 
 
Blev lite kul bilder från två helger sen när min syster var här.

Nu är det alltså redan november! Oj vad tiden går fort. Idag är jag ledig och även på måndag, så det blir 4 dagar helg för min del. Skönt! Har planerat att laga undan lite skolarbeten, men vi får väl se hur det går med det. Helt sjukt vad jag var trött igår. Vi slutade vid 16 eftersom vi hade gästföreläsare och det drog ut lite på tiden. Det var nog så intressant för det var en nykter alkoholist och hans fru som kom och berättade sina historier. Det ger ju så mycket mer när det är någon som verkligen har upplevt det än om läraren bara ska stå och föreläsa. Iallafall så skyndade jag mig hem, bytte kläder och for på bodystep med Rebecka. Kände mig nog väldigt trött under passet. När jag kom hem så åt jag och så lade jag mig på soffan och somnade! Jag var så slut. Vid kl, 10 gick jag och bytte till sängen och sov vidare. Oj vad skönt det var, och det behövdes verkligen kände jag. Nu väntar jag på att Lukas ska komma hem så vi kan gå och handla. Ha en riktigt bra fredag!