HEY HEY!

Hej mina vänner!
Idag är det den Ökände Gästbloggaren som bloggar på denna oskyldiga blogg..

Nåja, för det första så tycker jag att ägaren till denna blogg borde ta och uppdatera lite oftare! För om man inte gör det så tappar man läsare.. (eller vad tusan vet jag..?)

Men på fredag ska vi ha det sköjj! 

Jo detta är då jag.. den ökände gästbloggaren


Nåja, nu ska folket här peppa flickebarnet till att uppdatera mera!! annars kanske jag (den ökände gästbloggaren) hackar mig in på era bloggar, vilket inte brukar sluta så bra.. tyvärr

nåja, här hittar ni mitt äkta jag!

Snart blir det core

Ska just fara iväg på core. Skulle bara lägga in en bild snabbt på hur jag såg ut idag.



Fick just ett sånt otroligt behov av att städa. Och det är inte ofta det händer mig. Ni vet sådär att man blir riktigt sugen på att städa. Jag borde ta vara på såna tillfällen, eftersom det är ytterst ovanligt och det brukar gå över väldigt snabbt...


Godmorgon!

Sitter i skolan, borjar klockan 09.50. Forsta lektionen har jag historia.
Jag ar jattetrott!


Har hittat min färg

Jag har hittat den färg som passar mig bäst. Mörkgrön eller kanske man kan kalla det mer armygrön.
Idag hade jag på mig en armygrön jacka och skjorta och när mamma och syster såg mig så sa dom att det framhävde mina ögon så himla bra! Eftersom jag har samma nyans på ögonen.
Och när jag kollade i spegeln så måste jag erkänna att det faktiskt stämde.


Jacka från h&m
Skjorta gina tricot
Väska från Accent


Bonjour!

Jag börjar faktiskt tycka det är riktigt roligt med franska. I början var det jättesvårt, men nu börjar man fatta lite mer, hur man uttalar och sånt. Det är lite svårare att skriva, men det är inte så farligt det heller.
Fast nu ska jag lära mig räkna till 100 tills imorgon.. Det är lite svårare.
Annars har dagen varit rätt så bra, hade lärandestrategi första två timmarna, började 09.50.
Vi skulle ta reda på om man var språklig, logisk-matematisk, visuell-spatial, kroppslig-kinestetisk, musikalisk, social, intrapersonell, naturvetare eller existentiell.
Mitt lutar mest mot språklig och social just nu, men jag är inte klar ännu.
Hahah inget tyder på att jag är logisk-matematisk! Det kan jag verkligen hålla med om!

Sen hade vi matte i två timmar, efter det franska.


Sovmorgon

Haha, tänk att jag kallar det sovmorgon när jag får sova till 7! Det var skönt iallafall och jag känner mig faktiskt utvilad, men det kanske beror på att jag sov halva dagen igår. Sen var jag på core och nu har jag inte ont någonstans längre, så jag slipper gå som ett mongo.



Armbanden är från h&m och skjortan från gina tricot.


Eclipse

Igår i Stockholm var jag och såg Eclipse på bio. Fy tusan vad bra den var! Bäst hittills av twilight filmerna.
Vi var ensamma i hela biosalongen. Det var skönt, vi fick dom bästa platserna.


Nellie och jag









Vi har haltimme !


Håltimme

Just nu har jag dubbeltimme hål. Och har inte så mycket som måste göras, så jag sitter här. Jag tror det regnar ute, så har ingen lust att gå ner på stan. Men vi har haft dubbeltimme historia nu på morgonen. Började 8.
Jag höll seriöst på att somna på historian. Vi skrev en massa.
Efter håltimmarna har jag Hälsa. Då kanske jag piggnar i. Mitt favoritämne!
Och senare idag har jag även finska. Verbförhör.. Jag är för trött för sånt.
Vi hörs senare


Trött

Oj, det var verkligen längesen jag var såhär trött! Förra natten sov jag inte mycket eftersom jag väcktes av att det åskade. Och det höll på i nästan 2 timmar!! Sen vaknade jag vid 5 och tänkte att yes jag får sova en liten stund till. Jag blev jättearg när det var dags att vakna.
Jag skulle faktiskt kunna somna precis där jag sitter just nu. Det får mig att tänka på sjukdomen narkolepsi. En narkoleptiker kan i princip falla i sömn i vilken situation som helst.
Det pratas ju mycket om att många fall av narkolepsi som upptäckts på senaste tiden kan ha något slags samband med svininfluensa-vaccinet. Jag tog vaccinet i november förra året. Jag minns att jag blev jättesjuk efter det och låg i feber.
Men nu var det ju så att jag hade tänkt berätta om dagen.
Vi hade finska första timmarna, vi såg på nyheterna på finska.
Sen hade jag hälsa. Vi skulle fundera över våra egna hälsorelaterade val och varifrån våra modeller och impulser kommer, och i vilken riktning skolan påverkar dem.
Efter det var det historia och vi skrev massor som vanligt.
Sista timmen var matte och efter det var det grammatiktentamen. Jag var inte så säker på allt, så det är bara att vänta och se hur det gick. Jag hoppas att jag blev godkänd.
Efter det gick jag och Nellie ner till staden, jag skulle vänta  på att mamma blev färdig hos frissan. För jag åkte hem med henne sen.
Nu ska jag gå och däcka i sängen. Jag kommer sova som en stock!
Godnatt!


Har någon slags Lilla My-boll i huvudet.


Sötaste

Nu på kvällen har jag varit med mina Linnea och Milla. Dom är så fina och roliga! :)
Det var meningen att Milla och jag skulle öva på prov, men det fanns uppenbarligen för mycket att prata om för att hinna med något sådant. Så vi gav upp och ringde till Linnea och sa att hon skulle komma med ut med oss.







Nu ska jag se på Fångarna på fortet. Och så ska jag faktiskt strunta i provet imorgon. Det får gå som det går. Men hur dåligt kan det gå om man hade 10 i svenska i högstadiet? Något borde jag ju kunna iallafall.


Brandlarm

Idag hade jag då franska, matte och idrott. På idrotten gick vi till badhusparken och spelade fresbeegolf. Det var nog roligt. Sen när vi kom tillbaka så hade vi infotimme. Annars skulle jag få sluta halv 2 på onsdagar!
Men men iallafall så då helt plötsligt gick brandlarmet. Vår lärare sa att vi skulle lämna våra saker, men alla tog med dem iallafall. Inte vill man ju att ens telefon, kamera, ipod och plånbok ska brinna upp heller!
Så alla gick ut, och det visade sig att det var handels som hade bakat bullar och brännt dom..
Sen när vi kom in igen luktade det brända bullar i hela skolan.
Men vi fick sluta lite tidigare, så jag satt vid datorn en stund och sen kom jag på att jag måste hinna med bussen. Så jag fick skynda mig lite. Men jag hann.
I bussen träffade jag finaste Linnea! Jag satt bredvid henne, och vi hade mycket att prata om när vi inte träffats på ett tag.


Reklam

Nu är det reklam i fångarna på fortet så jag passar på att blogga lite. Det var idol och let's dance lagen. Och jag gillade starkt när Eddie var inne i ett rum och Rabih stod utanför och skrek: Tänk att det är en tiger som du inte får väcka! Du får inte väcka tigern!! :D Alla andra bara: ....
Hahah men dom var duktiga, tyvärr åkte idol-laget ut :(
Ja, jag var ju på core idag också, det var skönt, fast visst kändes det att man inte har tränat på hela sommaren, haha! Men det blir väl bättre efter ett par gånger.

Såhär såg jag ut idag



Det regnade idag, därav paraplyet. Jag har fruktansvärt ordeigt i mitt rum!


Räkmacka

Dagen har väl varit bra, förutom att jag inte hade hunnit  gjort läxorna, men idag ska jag direkt göra läxorna när jag kommer hem, ska på core nu nämligen. Fast jag har ingen att fara med, men men. Ja jag började ju 10 idag, och slutade 15.40. Sista timmen hade vi lär. Så det var skönt. Det här lagade mamma till mat idag


Mums :)

Ja, men ska fara iväg just, så vi hörs antagligen senare!


Kiosken är tom

Nu på kvällen var vi och tömde kiosken, så nu har jag massa gott hemma! :)
Och så fick jag lön också!





Nu är det party.

Just nu sitter jag och ser på fångarna på fortet. Det är spännande. Haha.


Veckans planer

Jag tänkte skriva lite om vad som händer den här veckan.
Imorgon börjar jag 10 igen. Men jag måste nog ta bussen, för det skulle bli regn. Jag slutar 15.40. På kvällen ska jag på core!! Äntligen, vad jag har längtat! Ska bli så himla skönt att komma igång och träna igen! Jag funderar på att börja på något mer, det skulle vara roligt att pröva något nytt. Men jag vet inte vad. Vi får se.
På onsdagen händer väl inte så mycket, vi har idrott, och jag skulle egentligen sluta efter det, men sen har vi info.
På torsdag är det obligatorisk grammatiktentamen kl. 15.50. Sen ska jag gå till stan och äta, om någon vill hänga på skulle det vara jättekul. Eftersom jag måste vänta på mamma när hon är till frissan.
På lördag ska jag med mamma och min syster till Stockholm. Lite nya kläder ska inhandlas, och så ska vi kanske på bio. Trevligt ska det bli. Något att se fram emot.
Jag gillar att ha saker att se fram emot. Det hjälper en att orka med vardagen!


Jag har inte plattat håret på hela sommaren. När jag var liten hade jag spikrakt hår. Nu är det mer lockigt när jag låter det vara. Jag ska snart testa platta det igen.


Ny vecka

Hallå! Nu var det ny vecka igen, andra veckan i lusse. Idag började jag 10, men man måste ta 9-bussen :(
Så då måste man sitta och vänta i skolan.. Men nu blir inte det något problem längre, för idag fick jag min inloggning till skolans datorer, så nu har jag något att sysselsätta mig med under håltimmar.


I brist på saker att göra

Så fixade jag bloggen lite. Jag har varit hos pappa i stort sett hela dagen. Gjorde inte så mycket annat än att ta det lugnt. Henrika och jag åkte med mamma till kiosken en stund. Det var -50% idag.
Imorgon börjar jag 10 först, så ska väl kanske köra till skolan då.
Har inte särskilt jobbig dag heller, franska, matte och lärandestratergi. Just det! Imorgon får jag min inloggning och email och allt sånt där.



Ska gå och göra läxor och sen blir det att krypa i sängen. Måste ändå upp och duscha och sånt imorgon så det blir väl inte så hemskt mycket till sovmorgon iallafall.


Dagens planer

Ja vad händer idag, alltså söndag? Jo jag vaknade ganska sent enligt planerna. Så himla skönt att få sova ut riktigt ordentligt! Har inte kännt mig särskilt utvilad på väldigt väldigt länge.
När jag steg upp började jag städa mitt rum, och har tvättat spegeln och där jag har allt smink, jag har också tvättat alla hårborstar och ska även tvätta sminkborstarna.
Vaknade förresten av ett mess om att mitt abonnemang har öppnats igen! :) Så nu kan jag äntligen messa/ringa igen.
Nu ska jag då fara iväg till pappa ett tag, var rätt längesen jag var där och typ bodde eller vad man ska säga. Men min syster har bott där nu sen typ en månad tillbaka så jag ska vara med henne idag tror jag.
Men vi hörs väl senare då.

Sista arbetsdagen

Idag var, förhoppningsvis sista arbetsdagen för mig på Öra kiosk. Det är ännu öppet imorgon, men då står inte jag där. Skönt måste jag säga så att jag kan koncentrera mig på skolan nu.
Ska också börja träna igen, efter en hel sommars uppehåll. Det ska bli riktigt härligt! :)
Nä vet ni vad, imorgon ska jag ta en riktigt lång välbehövlig sovmorgon! Det var ett tag sen jag fick sova ut ordentligt.


Haha jag hittar aldrig sockor av samma par!


Jag hade jeans från Gina tricot, blå tröja från h&m, jackan är folkhälsans nya.

Efter att jag slutat åkte jag med Milla till Katarinan en stund.
Precis när jag kom hem började det spöregna och åska!

Mot kiosken


Fredag

Hej på er! Nu är det äntligen fredag. En vecka har jag gått i lusse nu. Idag hade jag först dubbeltimme historia, sen två håltimmar, sen två timmar hälsa och efter det dubbeltimme finska. Vi fick sluta tidigt från hälsan, så då gick jag ut med Ellen och Sandra, som slutade 12. Hon går bygg. Men vi gick iallafall ner till Paf Open en stund. Där jobbar dom som går på handels.
Hälsa är förresten mitt favorit ämne just nu tror jag. Det är så roligt och intressant.
Ja, finskan var ganska rolig och så fick vi sluta mycket tidigare än vi borde.
Ikväll ska jag till kiosken och jobba. Skulle verkligen inte  orka, för är helt slut, men jag måste. Och så jobar jag ju imorgon också, men sen borde det vara slut får vi hoppas.


Igår fick jag senaste nummret av vr.

Håltimme

Hallå alla lussekatter! hehehe.. Nej men nu sitter jag med Rebecka någonstans i korridorerna här på lusse på en dator som vi lyckades komma över. Jag har 2 håltimmar nu, från 1-3. Har gjort lite läxor osv. Sista timmen är det matte.
Annars har jag haft finska, hälsa och historia. När jag kommmer hem ska jag på jobb.
Vi hörs senare.

Skola - Jobb

Nu kom jag just hem från skolan och ska direkt till kiosken och jobba. Får ta med läxor och sånt dit. Slutar först 9 så. I allafall så fick vi våra skåp idag. Fast jag har inget i mitt ännu. Och nu hittar jag ganska bra. Jag hade franska och det verkar jättesvårt, men någon sa till mig någongång att franska är svårt i början men blir lättare, och att tyska är lätt i  början men blir svårare. Det med tyskan kan jag faktiskt hålla med om.
Men jag tycker att franska är ett otroligt fint språk. Så jag vill lära mig det. Och jag ska lära mig det!
Vi hörs senare!
:)


Första skoldagen

Nu var första dagen i lusse avklarad. Vi samlades först i hörsalen och fick information, sen delades vi in i våra klasser eller basgrupper. Så följde vi med våran lärare. Vår lärare var ganska ung och hon verkade jättesnäll.
Hon hette Johanna. Sen pratade hon en massa och vi fick smörgås och trip. När hon pratat färdigt så visade hon oss runt i skolan. Vi slutade 2.
Milla, jag och Ellen gick och mötte Linnea och sen gick vi till KorvGörans för Milla och Ellen skulle äta.


Linnea och Ellen på Korvgörans


Milla och jag.

Egentligen börjar jag 10 imorgon, men jag måste vara där 8 för att vi ska träffas i klassen och få våra busskort och sånt.

Snart iväg till skolan

Idag börjar jag lusse. Snart kommer Milla och hennes syster och hämtar mig.


Kavaj - h&m
Linne- h&m
Jeansshorts- Monki

Sista dagen på sommarlovet

Idag var det alltså sista dagen på sommarlovet. Fast det ska bli roligt att börja skolan så det gör inget. Så imorgon börjar jag lusse. Vi ska åka dit med Millas syster.
Men idag så körde Milla och jag till stan för vi skulle köpa häften och sånt. Vi hittade ett häfte. Alla butiker var ju stängda, men på kantarellen hittade vi varsitt häfte och en överstrykningspenna.
Sen åkte jag hem till Milla och vi kollade på gamla bilder och sen gick vi till Katarinan och var där en stund.


Sen åkte jag hem och åt och efter det åkte jag till Katarinan med Milla, Linnea och Ellen :)


Haha gullevännerna då :D

På kvällen åkte jag och körde med Henrika.
När vi stannade sa hon: Du kanske tror att jag inte vill köra hårdare, men den går inte hårdare. Då hon upptäckte att hennes moppe bara går 53. Lilla vännen vad söt hon är min syster.

Nu ska jag sova. Jag börjar 12 i morgon, så det blir riktig sovmorgon :)

Lördagen i kiosken

Vid halv 9 gick jag till skolan med Milla och Ellen och sen kom Kristoffer dit också, så åkte vi till kiosken för vi skulle fortsätta jobba.




Glasskalas.


Suddig bild. Jag ska nog köpa ny kamera.

Mer musik

Two Hours Traffic - Whenever We Finish

Musik

Two Hours Traffic - Stuck For The Summer




Igelkott

Se vad vi hittade igår kväll i lidret där vi förvarar alla skyltar och sånt bakom kiosken.


Den satt på en gaffel. Den äter antagligen av soporna eller något.

Galna dagarna fortsätter

Just nu är jag hemma en stund. Vi fick ledigt en liten stund från kiosken, för Robert står där några timmar nu, men vi ska snart tillbaka. Iallafall så fortsätter galna dagarna med sänkta priser och längre öppettider. Vi har öppet till 24 idag också. Så det är bara att komma förbi.








Lång arbetsdag

Idag har jag jobbat 12 timmar i kiosken! Känner mig duktig och trött. Väldigt förkyld, så nu ska jag direkt krypa ner i min sköna säng och försöka få lite fler timmar sömn än förra natten då jag plågades av nästäppa. Men nu har jag varit och fixat nässpray så nu borde det inte bli några problem. Annars har dagen varit ganska kul. Jag kommer sakna kiosken när vi stänger.


Galna dagar

Idag fredag och imorgon lördag har vi galna dagar på Öra kiosk. Det är 10% rea på varorna, och vi har öppet till klockan 24.00.

Godmorgon. Inte nog med att min förkylning blivit värre och att jag knappt klarade gårdagens  8 arbetstimmar, idag jobbar jag 12 timmar. Vi får hoppas att jag klarar det. Får åka förbi hugos och köpa medicin. Och så får vi hoppas att ingen kund frågar mig någonting, för jag har halvt tappat rösten.
Japp annars ska vi ladda upp med filmer, musik och spel i kiosken så det inte blir långtråkigt.
Kom gärna förbi om ni har möjlighet!

Inte bra

Har gått och blivit så fruktansvärt förkyld lagom till sista dagarna på sommarlovet/skolstarten/stängningen av kiosken. Men man får väl bara bita ihop. Just nu har jag feber och ont i halsen. Det känns som halsen är helt igen svälld. För jag kan knappt svälja. Och så ser man ut som hejkomochhjälpmig också.
Så nu är det bara massa vila och te som gäller. Tills om en timme då man ska på jobb...


Fast kanske det är ganska lugnt i kiosken idag, för det är inte så jättefint väder.

Stockholm

Måndagen spenderades med Ellen på en välbehövd shoppingresa till Stockholm. Fast mitt i allt så var våra pengar slut och det var flera timmar kvar till bussen skulle gå. Så vi tog en liten (!) promenad ner till Mariella, där Ellens pappa jobbar, och gick ombord på den istället. Den tar lite längre tid, men vi fick va i hennes pappas hytt och kolla på tv, och sen fanns det ju massa annat man kunde göra. Som att gå till tax freen t.e.x eller handla burkar :D
Så åt vi pizza med skaldjur på som vi fick upp till hytten. Det var jättegott!




Bilder tagna från båten. Dock dåliga mobilbilder.

Lördagen

Linnea kom till kiosken! :D Vad jag har saknat henne i sommar. Så sen på kvällen bestämde vi att vi skulle gå ut och gå en sväng med hennes hund Salle, som var så himla söt! Men han ville inte gå ut för det var så blött, så Linnea och jag gick iallafall, så pratade vi en massa.
Sen var jag hos pappa en stund men åkte till mamma sen.
På natten vaknade jag av värsta åskovädret, det värsta jag någonsin varit med om, och jag har varit med om många hemska åskoväder. Men jag blev ju livrädd. För jag är så fruktansvärt rädd för åskan.
Så väckte jag huset. Det blixtrade hela tiden utan någon paus alls. Som ett sånt åskoväder man bara ser på tvn. Och så stormade det och regnade. Jag var så rädd att jag började skaka så mycket att jag började krampa imellanåt och mamma måsta säga hur jag skulle andas för jag höll på att börja hyperventilera....
Så mådde jag så jäkla illa så jag trodde hela tiden att jag skulle spy. Fattar ni hur rädd jag är för åskan. Det är det värsta jag vet.
Sen for strömmen också. Det höll på jättelänge.


Gammal bild på fina Linnea.

Spökvandring

På fredagen var vi på spökvandring på Kastelholms slott. För Henrikas kompis Matilda var med i den. Det var som en teater ungefär. Fast det var lite pinsamt när dom som spelade skulle vara seriösa så kunde inte alla i publiken hålla sig för skratt.....




WRC- Hirvonens krasch



Mamma och Lennart stod precis där det hände.

Fågel räddning

Igår kväll när vi skulle stänga, så gick vi ut till vägen för att ta in skyltarna. Precis då kommer en bil körande och kör på en lite fågel. Fågeln bara låg där, så jag lyfte upp den och tog upp den bakom kiosken, för att låta den vila. För jag tror inte att den hade skadat sig något värre än att den bara var chockad.



När den hade vilat en stund skuttade den iväg mot skogen. Jag hoppas att den började flyga igen.
Förrästen så spöregnade det hela dagen igår så vi hade jättedåligt med kunder.

Sean Banan

Sista kvällen på Rockoff var det Sean Banan!


Skaka rooompa!


Han var bra även fast han körde skaka rumpa 4 gånger!

Sen träffade jag Linnea också! Som jag inte har hunnit träffa alls något mycket i sommar pga att jag jobbar massor. Så det var jätteroligt :)
Efter det hängde vi en stund på Select. Det var roligt. Sen kom Ellen hem till mig och städade min garderob och sov över!

Fiske vid Stälpan

Idag efter jobbet åkte jag med min syster och min pappa till Stälpan för att fiska. Det var flera år sedan jag fiskade sist! Flera år sedan sist jag rörde en fisk! Jag minns när jag var liten och vi fiskade hela tiden eftersom vi hade en egen strand då. Jag har absolut inget tålamod alls. Så fiske är nog inte direkt min starka sida. Men idag gick det faktiskt riktigt bra.. enligt mig själv iallafall.


Min första fisk var en liten aborre!


Pappas gädda


Puss på den. Äckligt!




Min andra fångst blev en lite större aborre!

Min syster fick en gädda och  pappa fick två gäddor.

Fredagen på rockoff






Broken door




Brolle på Rockoff