Igår

Igår kväll for Lukas med sin klass och käkade och så eftersom de hade sin sista skoldag igår. Så jag var ensam hela kvällen. Först gick jag till gymmet och var på löpbandet en timme och sprang 15 min, gick i 15% lutning i hög fart 15 min och en gång av varje till. Det var skönt. Sen tog jag tag i HU-kursen hehe märkte att den stänger ju på fredag. Så jag satt och gjorde det ända tills Lukas kom hem och då gick vi och lade oss. Fast jag gick och lade mig ganska sent så vaknade jag ändå kl.7 helt pigg och kunde inte somna om..

Ledig!



 
Hej! Nu är jag ledig 5 dagar framöver! Skönt. Idag hade vi lång dag i skolan, men den var inte jobbig. På morgonen hade vi en före detta drogmissbrukare till oss och föreläste. Det var väldigt intressant. Modigt av honom att komma och berätta också, han va bara lite äldre än vi. Han hade många riktigt otäcka historier så man tänkte riktigt att oj shit, händer sånt där verkligen?! Riktigt intressant iallafall! Sen var det lunch, men det var korv både i skolan och i Roparnäs så jag, Dennis, Staffan, Sofia och Martina åkte till Subway och käkade istället. Sen hade vi äldreomsorgsförvaltning och den gick faktiskt riktigt snabbt. Så nu är vi lediga och imorgon ska det firas vappen med vänner i Hoviska på dagen och på kvällen far vi nog till Ollis... Om vi slipper in! Kul blir det säkert haha är riktigt festsugen då jag har varit nykter i en månad nu!
 
 

Söndag

 
 
Hej! I morse steg jag upp och började tvätta och städa, men jag lät Lukas sova. När han vaknade så gick vi till gymmet och jag körde samma som igår fast mage istället för armar. Hemma igen lagade vi lunch. Stekte ett ägg och åt couscoussalladen till. Har massor av den så det räcker nån dag till hehe. Sen var vi och handlade och Lukas köpte påskgodis på rea och jag smakade lite hehe. Ikväll blir det än en gång kyckling till middag, fast så mycket kyckling som vi har hemma nu så lär vi äta det hela veckan sen.

Lördagen

 

Idag har vi drivit runt på stan i brist på annat att göra. Hittade massor som jag ville ha, men har inte råd...  Men det var skönt att traska runt i solen. Innan vi gick hem handlade vi maten och så lagade vi den. Nu på kvällen slängde Lukas ihop en jättegod smoothie. Han hade i päron, kiwi, jordgubbar och melon och naturell yuoghurt. Riktigt bra blev den. Nu ska det städas lite för det behövs, och sedan se på film eller något.

Couscoussallad

 
 
 
Detta var vad jag kockade ihop till middag idag. Couscoussallad och kyckling. Blev riktigt gott tyckte jag, men jag lagade inte såsen, fast den lät god den med. Slängde med receptet om någon skulle vara intresserad.
 

Morgonträning

 
Godmorgon! Idag direkt när jag vaknade så gick jag till gymmet. Där sprang jag först 3 km som uppvärmning och sedan tränade jag armar och innan jag gick så gick jag på löpbandet i uppförsbacke. Riktigt svettigt. När jag kom hem så duschade jag och käkade frukost och nu planerar jag en sväng på stan i det fina vädret. Behöver handla lite mat till kvällen så det tar jag på samma gång.

Fredag!

 
Skönt med helg! Hade en låång föreläsning i sociologi imorse, eller ja den kändes lång. När jag cyklade hem i det vackra vädret hoppade kedjan ur mitt i allt och jag fick världens hjärtattack och trodde att slutet var nära, men det slutade lyckligt iallafall haha. Nu vill jag bara gå ut i det fina vädret resten av dagen. Det är riktigt varmt och härligt!


Torsdag

 
 
Godmorgon på er! Ska snart iväg till skolan och har en lång dag framför mig. Men det blir nog bra, hoppas bara att föreläsningarna är intressanta annars blir det nog långtråkigt. Idag är det så fint väder ute så har egentligen ingen lust att bara sitta inne. Men nu ska jag packa väskan och fara iväg. Ha en bra torsdag!

Bra kväll


Oj så skönt det är nu efter ett riktigt bra pump-pass. Nu kommer jag att sova gott haha. Imorgon går jag från 9-halv 6!! Fy vad jävligt det kommer bli, min längsta skoldag hittills. Blä.. jag som hade varit pepp på att fara på powercore, men hinner inte det. Men sen är det äntligen fredag igen och jag slutar vid 12 då så det känns riktigt okej. Och nästa vecka går jag bara måndag och tisdag i skolan och är ledig resten av veckan. Nästa helg far Lukas hem till Åland och jag blir ensam en månad. Men nu ska jag slänga igång någon bra film. Första kvällen på länge som jag slipper sitta och göra massa skolarbete. Skönt!
 

Pump

 
 

Ikväll ska jag äntligen fara på pump igen! Har längtat. Jag har ju inte varit sedan sista gången jag var med Rebecka förra måndagen, sen har jag haft tenter och annat skolarbete som tagit upp min tid och då brukar jag bara fara och gymma när det passar mig, tycker det blir stressigt att ha massa extra tider att passa när man redan har ont om tid. Men idag lämnade jag in min kursdagbok som tagit all min tid de senaste dagarna och nu är det länge till nästa deadline så nu ska jag bara träna och njuta av att ha lite ledigt på kvällarna.

Pajbak

 
 
 
 
Hejsan! Här pågår det pajbak. Det fick bli en tacopaj ala Millas recept till middag idag. Gott! Annars slutade jag 4 idag, vi hade förvaltning av äldreomsorg, som är en del av kommunalförvaltningskursen. Faktiskt riktigt intressant var det. När jag kom hem for vi och handlade och nu är pajen just färdig att tas ur ugnen. Sen ska jag laga färdigt en kursdagbok som ska in i morgon. Börjar först kvart över 1 imorgon med så får sova länge.

Påskhelgen

Pappa hade skickat med en påskpresent till mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hej på er! Hoppas ni har haft en bra påsk. Vi stannade som sagt i Vasa och min mamma och syster kom hit natten till fredagen. På fredagen regnade det, men när det var uppehåll gick vi och tittade till min skola. Sen åt vi tacos. På lördagen var vi på stan hela dagen och shoppade och sedan handlade vi påskmat som vi sedan lagade. Gott var det! Har käkat massor med påskgodis också. På söndagen gick vi till Lukas skola och sedan turistade vi runt i Vasa. Solen sken men det var inte så varmt. Igår var det skitvarmt däremot. Men då skulle de ju såklart åka hem. När de hade farit gick vi till gymmet i 1½ timme. Sen hem och laga skolarbete. Idag hade vi båda sovmorgon, jag börjar först kvart över 1. Skönt. Så nu har jag gjort en del skolarbete och nu ska jag äta lunch, mammas goda pastasås med skinka, räkor och champinjoner som hon lagade igår innan de for.

Converse





Kände att det var dags för ett par nya till sommaren.

Hej på er! Har inte alls haft tid att blogga nu på ett tag för jag har haft så mycket i skolan. Varenda liten ledig och vaken stund har jag pluggat på tent.. Men nu är det över för jag skrev den idag! Så skönt! Och nu är det påsklov äntligen och om några timmar kommer mamma och Henrika hit och är här över påsk. Kul! Kände att det var onödigt att fara hem för 3 dagar fast det sku va kul att träffa alla vänner, men vi blev kvar i Vasa. Idag har jag varit ända opp i Oravais(!) för vi var på studiebesök till flyktingbyrån och flyktingförläggningen där. Jätteintressant var det! Sen blev det snabb lunch på ABC i Oravais och sen tillbaka till skolan för tenten i socialpolitik. Usch vad jobbigt det var, men jag tror det gick bra faktiskt. 

Onsdag

 
 
 
Åh så fint väder vi har! Det har varit rätt mulet och grått nu några dagar, men idag skiner solen! Idag började jag kvart över ett och fick sluta halv tre fast vi egentligen gick till fyra, men läraren fick feber typ. Skönt med sovmorgon men steg upp vid 8 hehe. Jag kan verkligen inte somna om när jag vaknar och det är ljust ute. Och nu blir det ljust så tidigt också så. Men har hunnit plugga lite och så. Det var skönt att komma hem tidigt också så slapp jag ha dilemma med maten som jag alltid har när vi ska på pass och jag slutar sent. Ska man äta middag innan och må illa på passet eller va hungrig och må illa och äta när man kommer hem?? Man ska ju inte äta så sent heller. Och äter jag sent så sover jag dåligt. Alltså jag hittar aldrig någon bra balans... Ja men ikväll är det pump som gäller. Kul! Förresten så har jag börjat en hel del nya kurser nu. Forskningsmetodik, kommunalförvaltning, sociologi och imorgon börjar socialt arbete på olika nivåer. Så nu har jag fulla dagar nästan hela tiden. Har inte haft såhär fullt schema förut så det har varit lite ovant. Det blir liksom svårt att få tiden att räcka till för skolan, plugga efter skolan och träningen. Dagarna är liiite för korta just nu. Men snart är det påsklov!

Lunch

 
 
Var till gymmet nu på dagen och först sprang jag i en halvtimme och efter det tränade jag mage. När jag kom hem var jag riktigt hungrig så det här slängde jag ihop till lunch. Reisumies med skinka, sallad, ägg och gurka. Mums! Resten av dagen ska jag försöka plugga lite till och så får vi väl se, tror bara vi är hemma och tar det lugnt annars.

Godmorgon!


Ville ha någon bild så det fick bli en tråkig bild på dagens väder typ. Men ja igår så kom Lukas hem vid lite över 1 redan och skulle gå till gymmet. Såklart hängde jag på fast jag redan varit. Han sku köra ben, men jag hade sån jäkla träningsvärk i mina så jag gjorde armar istället. Jag har helt okej benstyrka så nu är mitt mål att bli starkare i armarna. Skulle vilja se lite muskler! Alltså jag har blivit mycket starkare i dem sen jag började träna såhär mycket, mest tack vare bodypumpen, men jag tränar sällan bara armar i gymmet så det ska jag börja med nu. Ja men på kvällen tittade vi på Wolf of Wall street. Den var nog bra, det som jag såg. Jag somnade ju såklart typ mitt i haha. Får se resten ikväll kanske. Nu ska jag försöka plugga lite och sen ska jag väl försöka komma iväg till gymmet någongång. 

All black

 
Hallå! Skönt med fredag! Är ledig idag igen så imorse passade jag på att fara till gymmet. Så skönt med morgonträning, önskar att jag hann med det oftare. Sprang på löpbandet 40 min vilket var skönt för jag har sån träningsvärk så att springa mjukade upp musklerna lite. Efter det var jag i stretchrummet och stretchade hela kroppen riktigt ordentligt. Så otroligt skönt! Är annars jättedålig på att stretcha så jag har ofta träningsvärk dagen efter. Det finns ett pass på gymmet där man bara stretchar och tänjer så det skulle säkert va värt att gå på någongång. Nu har jag duschat och ska laga nåt att äta och sen blir det plugg i några timmar.

Plugg-dag


Hej på er! Är ledig idag, men har inte varit sysslolös direkt. Har massor med skolarbete att göra. Har gjort lite på HU-kursen, fyfan vad tråkigt. Så har jag börjat läsa till socialpolitikstent som vi har om två veckor, men vi ska läsa en hel tjock bok som är skittråkig. Så har jag också fått in en finskauppgift, vilket var skönt så jag tycker jag har varit duktig. Igår hade jag förresten muntlig tent i finska och den gick så mycket bättre än förväntat! Så ställde vi också ut vårt projekt på vernissage i skolan hela eftermiddagen, en halvtimme var det kul, sen orkade ingen gå runt längre så vi bara satt och åt chips och godis haha. Men lärarna verkade gilla vårt iallafall som vi hade gjort om socionomen i familjen. På kvällen drog jag till gymmet med Beckis och vi sprang en stund innan pumpen. Gick otroligt bra och vi kunde sätta på mer vikter vilket alltid ger lite extra motivation! Ikväll blir det spinning + core! Det ska bli kul! Nu kom Lukas hem så nu ska vi fara och handla.

Pampasveckan i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Äntligen fick jag det gjort hehe. Vissa bilder blev lite svängda, men jag orkar inte fixa det. Här är alltså lite bilder från Pampasveckan. Hade så jäkla kul! Började på torsdagen först eftersom jag hade finskaprov på dagen så ville stanna hemma på onsdagen och plugga på det. På torsdagen var vi hos Jonas och Tobias på lite förfest och sen gick vi vidare till Leipis. Men därifrån stack allt folk så vi gick till Filicia castle istället. På fredagen började olympiaden på torget kl. 12. Såg inte så mycket så sprang mest runt och träffade folk. När det var slut käkade vi och så kom Malin och vi gick mot Jonas och Tobias place igen. På vägen hittade vi Rebecka så vi tog med henne. Det kom sjukt mycket folk dit och vi hade jävligt kul förfest. Sen drog vi vidare till Rewell center och festade och vid halv 1 spelade dr. Bombay. På lördagen var jag så jävla slut så jag orkade inte fara på silliz klockan 11 på morgonen och börja supa igen haha. Sov lite från och till hela lördagen och sen somnade jag ändå jättetidigt på kvällen så ni förstår hur trött jag var. Men alltså shit vad kul vi hade! Så mina Ålands- och Sverige vänner, nästa år tycker jag att ni masar er hit och festar! :)