Besök

 
Lägenheten som annars är ganska stor blev mitt iallt väldigt liten när typ 25 pers kom på besök. Det var väl ungefär halva Lukas klass som va här för en stund sen. Trevligt var det, men de kunde inte stanna så länge då de hade fler ställen att gå till. Blev nog nästan lite festsugen nu, haha, men jag kommer ha fullt upp med festande nästa vecka. På måndag är det halarinvigning på Ollis! Äntligen får vi våra halare! På tisdag är det sitz för socionomer och el-ingenjörer i Filicia Castle. På torsdagen sen är det halarkalas på Leipis, men det får jag se om jag orkar gå på. Så det blir nog en rolig, men tung vecka.

Onsdag kväll

 
Hej på er! Det har varit en lång dag idag. Imorse hade vi presentationer av våra pararbeten om social service. Fick hålla mitt ensam då Staffan va sjuk. Men det gick nog bra. Sen har vi haft specialpedagogik resten av dagen. Igår va vi förresten med de finska socionomerna och det gick nog bra även fast de i min grupp inte alls kunde svenska, men jag hade Sofia med mig som kunde översätta om jag int förstod. Men sen gick Sofia och jag till Arnolds för lite fika och sen kom också Linda dit. Så va vi i lite butiker och så innan vi for till skolan prata om interventioner. På kvällen va det bodystep med Rebecka och det va nog riktigt skönt att tänka på nå lite annat än skolan. Men allt börjar nog så småningom reda upp sig och undan för undan så får man ju bort saker så det är nog skönt. Ikväll ska Lukas klass ha Vasaloppet, det är när man går runt till alla i klassen och ser hur man bor. Vi ska ha vårt på våren för vi hinner int nu när vi har så mycket. Men iallafall så tänker jag inte va hemma när hela hans klass kommer hit haha.

Too much

 
 
Jag skulle bara säga att jag kanske inte kommer blogga så jättmycket den närmaste veckan. Det är så jäkla mycket just nu och jag är riktigt stressad och det känns rätt så tungt. Men jag tänker att snart är det jullov och då far jag hem till Åland och får vila. Det kommer bli underbart när den här hösten är över och man får pusta ut. Den har varit intensiv, med allt nytt som man ska komma in i plus att utbilningen känns ganska krävande just för att det är så mycket man måste göra. Det är inte lätt att ha någon fritid när man kommer hem från skolan och blir sittande hela kvällen med skolarbete. Men jag vet att det kommer lättare perioder också. Det är bara att bita ihop för snart har jag ju klarat av en hel termin! Ikväll ska jag iallafall ta lite ledigt och fara på bodystep med Rebecka. Träning är bra, då kan man rensa tankarna för en stund.

Gårdagens middag


Här i vårt lilla hem så är det inte jag som lagar mat. Det händer någon enstaka gång och då är det för det mesta något som är lätt att laga och går snabbt. Jag tycker inte att det är roligt att laga mat haha. Så det är alltid Lukas som gör det. Igår stekte han lax och det var sååå gott! Han är så bra på att laga mat och han gör det gärna så jag ska väl säga att jag är lyckligt lottad. Nu är jag ensam hemma och har just fixat lite lunch... nudlar.
Snart ska jag ner till stan. Idag ska vi vara med de finska socionomstuderandena. Får se hur det ska gå när man ska staka sig fram på dålig finska. Men det blir säkert intressant det med.

Fredagslyx

 
 
Eftersom det är fredag så tänkte vi att vi fick lyxa till det lite. T.ex. var det första gången som vi lagade kött till mat sen vi flyttade hit. Närmaste har varit köttfärs så vi bestämde att någon gång kan man få lyxa till det lite. Och sedan åt vi lite kex och ostar medan vi tittade på tv. Klockan är bara halv 10 men jag är ändå helt slut. Men jag kanske borde gå och lägga mig lite tidigare eftersom att vi far till Närpes imorgon. Kryper nog ner i sängen med någon film att titta på. Ha en bra kväll!

VR

 
Idag när vi var nere på stan så passade jag på att köpa med mig senaste nummret av Veckorevyn. Min klasskompis Amanda var nämligen med i ett reportage och berättade om tiden då hon var sjuk i anorexi. Väldigt bra reportage tyckte jag och det är starkt att gå ut och prata om det, men samtidigt även väldigt viktigt.
Nu ska vi snart äta middag. Lukas har lagat och det luktar såå mumsigt!

Ledig

 
 
Godmorgon! Skönt med fredag och speciellt när man är ledig! Har dock haft folk som skenat här hela morgonen känns det som. Först kom nån serviceman och sku fixa kranen i köket och toalettstolen. Just kom nå jehovas vittnen och plingade på så jag fick stå i kylan i t-shirt och lyssna på vad de hade att säga. Nu sitter jag och käkar lite frukost och läser. Just nu håller jag på med två böcker på samma gång. Den första som jag redan berättade om, den är jag just färdig med. Och så har jag läst ca. halva av sista boken i Fifty shades serien. Så jävla bra!! Har ni inte läst dom så läs! 
Igår var jag och Rebecka på bodystep igen och det gick så mycket bättre än förra gången. Jag fattar inte vad det var med mig förra gången. Jag höll ju på att bli sjuk, men det bröt aldrig ut. Jag gör ofta så att jag tränger undan det när jag har mycket att göra och tränger undan och tränger undan och sen när jag slappnar av kommer allt på samma gång. Nå ni ska iallafall ha en trevlig fredag så hörs vi väl snart igen!

Höstmys

 
 
Hej på er! Har inte kunnat skriva för vårt internet har krånglat så vi har varit utan sen igår. Men nu är det tillbaka! Igår var jag på bodystep med Rebecka, men det gick så dåligt! Jag hade absolut inga krafter alls i kroppen. När jag kom hem frös jag så jag skakade under täcket och imorse hade jag ont i halsen. Men det var bara att cykla iväg i regn och storm till skolan och göra uppgifter då vi inte hade internet. Sedan var vi en sväng till Malax till Pixnekliniken på studiebesök. Det var intressant. Fast jag hade sådan huvudvärk så jag ville bara hem och ner under täcket. Nu har jag varit till biblioteket och lånat mig en bok som heter "Ta livet av mig, mamma!". Den är skriven av en mamma vars dotter blev dödssjuk i anorexi. Är redan helt fast och har fixat mysigt med ljus och filtar och bäddat ner mig i soffan och hoppas på att jag mår bättre imorgon. Ha en bra kväll!
 

Tisdag

 
 
Såhär ser jag ut idag. Hade så jäkla kallt när jag vaknade och ville absolut inte stiga upp! Inte likt mig alltså. Men jag tvingade mig upp och på med varma kläder och käkade varm gröt och drack varmt te. Nu börjar jag få upp värmen. Men nu måste jag cykla till skolan i kylan... Men idag börjar två nya kurser, specialpedagogik och mentalvård. Kul!

Middag och träning

 
Hej på er! Det har varit en bra måndag! Igår ville jag bara dö för jag ville inte att höstlovet skulle vara slut och jag behövde fara tillbaka till skolan. Men idag blev jag påmind om varför jag valt den här skolan! Det känns inte jobbigt alls med lektioner och arbeten eftersom allt är så jäkla intressant. Var ner på stan en sväng och köpte kylskåpsmangneter och lite middag. Vi lagade kyckling med bulgur och stekta rotsaker och några salladsblad. Har för mig att det var rätt nyttigt, hehe men jag kan ha fel. Efter middagen drog vi till gymmet. Blev nog förvånad att det gick så bra efter en hel veckas uppehåll. Nu blir det nog sängen och kanske titta på någon film. Ha en fin kväll!

Today it is winter






Idag kom vintern till Vasa. Kastade en snabb blick ut genom fönstret och bara.. Vänta va?? Får hoppas bara att det inte är halt, eftersom min cykel inte riktigt är gjord för att användas i vinterväder. Men nu får jag ju julkänslor till på köpet och vill börja pynta och lyssna på julmusik haha! Rätt mysigt är det ju.

Måndagsfrukost


Godmorgon! Sitter här och käkar frukost. Börjar först halv 1 så det blev lite sovmorgon till halv 9. För jag kan inte sova särskilt länge på morgonen. Bestämde mig för att försöka leva lite nyttigare från och med nu så det fick bli naturell yuoghurt och naturell start med lite mango i till frukost. Ska se vad vi ska laga till middag sen ikväll. Om någon har förslag på nyttiga recept får ni gärna dela med er! :) Vet inte hur länge det här kommer hålla, men knappast så länge, som vanligt haha. Men det blir nog lättare nu när jag kan ta upp träningen igen efter höstlovet. Ha en fin måndag allihop!

Helgen






 

På fredagen gick vi till ollis, men det var ju inga människor där nästan, så vi slog oss ner vid ett bord och spelade monopol och hade skitroligt och mysigt. Där satt vi ända tills klockan började närma sig 2 och då gick vi och mötte mamma som kom med bussen. När vi kom hem blev det direkt i säng och så steg vi upp lite tidigare på lördagen så att vi skulle hinna så mycket som möjligt. Det blev en shoppingtur på stan och så lagade jag lite sallad som middag. Sedan satt vi uppe och pratade och spelade spel ända tills deras buss gick vid halv 3 på natten. Imorse sov vi lääänge eftersom det inte har blivit särskilt mycket sömn alls på hela höstlovet. Det känns nog lite sorgligt att det är över eftersom det nu dröjer ända till jul innan jag får träffa alla igen.

Torsdag

 
Idag var vi först och handlade efter att vi käkat frukost både mat tills idag och imorgon. Sedan gick vi ut på en promenad i vinterkylan. Vi gick ner till vattnet och tog lite bilder och tittade på fängelset. Sen gick vi hem och lagade ihop lite tacos till middag och kollade på film. Om en stund ska vi dra till ollis och kolla lite. Inatt vid 2 ska jag hämta mamma från busstationen och så får vi se vad vi hittar på imorgon sen. Lägger väl upp lite fler bilder från dagen i ett annat inlägg sen.

Vasa








Igår kom vi till Vasa med bussen vid kl. 14. Då gick vi och handlade lite och sen käkade vi lite pizza. Efter det blev det shopping hela kvällen. Blev helt chockad när vi kom efter Björneborg och det såg ut som på de första bilderna! Man är bort i fem dagar och så är det vinter när man kommer hem. Hela kvällen snöade det och det var så mysigt. Men det fastnade inte riktigt på marken utan smälte bort. Idag har det bara varit riktigt kallt, men lite snöfläckar här och var ligger kvar.

Sista dagen på Åland





 
Hej! Vi måste åka hem tidigare eftersom den båten vi skulle med var full. Så vi fick stiga upp 2 på natten och ge oss iväg mot långnäs. Nå det gick ju nog det med, så vi var framme mitt i dagen igår. Har nu min syster här hos oss några dagar och inatt kommer mamma också! Så det är trevligt. Men sista dagen på Åland spenderades med lunch med pappa på dagen, middag på dinos och sen på kvällen lite temys på Dinos med Milla, Ellen, Ingegerd och Ingeborg. Vill fara till Åland igen för det var så roligt där. Nästa gång jag far är på jullovet och det är så länge dit!

Muffins

 

Godmorgon! Onsdag idag och imorgon åker jag hem till Vasa igen. Skulle nog ha velat stanna mycket längre, eftersom nästa gång jag kommer hit igen är på jullovet. Men mamma och Henrika kommer med upp iallafall för de har inte varit och sett hur vi har det ännu. Iallafall så blev det ingen Sverige-resa igår så jag ska leta skor i Vasa sen. Men på kvällen var jag iallafall hos pappa och det var trevligt! Ikväll hade vi tänkt käka på Dinos för fan va jag ha saknat det! Och sen senare ska jag träffa lite vänner där också. Får se lite vad jag hittar på annars idag.
Förresten så bakade jag och Henrika världens godaste muffins i måndags på kvällen! Det var nåt recept som hon hade hittat på och de blev både fina och mumsiga!

Promarker

 
 

I lördags testade jag för första gången i mitt liv att rita med promarkers. Det är sjukt roligt, men så mycket svårare än jag trodde! Den första bilden blev dålig, för jag hade inte rätt papper så färgen bara flöt ut, typ vid munnen. Igår var jag och köpte ordentligt behandlat papper så nu har jag försökt på nytt. Det blir mycket bättre med det nya pappret, men det krävs ännu MASSOR med övning från min sida.

På Åland!

Väntar på tåget i Vasa
 

Middag på Rax i Tammerfors

Tammerfors


Åkt bil med min syster

Ellen och Milla på 20-års fest

Ingeborg och Anna

Födelsedagsbarnet Ingegerd
Jag och Milla

Hej på er! Har varit några dagar på Åland och haft det riktigt bra! Så mysigt att va hemma hos mamma igen, hihi! I lördags var jag på Ingegerds 20-års fest och där fick jag träffa mina vänner. Kändes nog konstigt att se alla igen! Men roligt hade vi! Annars har jag passat på att va med familjen. Idag är Henrika i skolan och mamma på jobb så det är lite tråkigt. Men jag hann käka lunch med pappa idag och så hämtade jag ut mitt nya körkort som hade kommit. Så nu räcker det i 15 år till. Imorgon drar jag över till Sverige en sväng för att leta skor. Ville bara uppdatera lite nu för jag tror det kan bli lite dåligt med det nu medans jag är hemma. Ha det bra!

Mot gymmet

 
 
Ingen av oss var direkt pigga på att göra något skolarbete nu på morgonen så vi sket i det. Det betyder att jag är ledig ända till 14, så jag tänkte sticka iväg och träna. Jag trodde inte jag sku hinna träna mer innan vi for hem. Det var meningen att jag sku på bodystep med Rebecka ikväll, men det börjar 17 och jag slutar 17 så jag sku inte ha hunnit. Men vi hörs väl senare!

Klassfest

 
 
Godmorgon på er! Igår hade vi lite klassfest hemma hos Martina och det blev nog mer som en mys-fest, med lite knytkalas och ljus och så. Det var jättetrevligt! Blev tyvärr bara några mobilbilder med skitkvalitet, men så är det bara. Idag var jag uppe redan efter 7! Har massor att göra eftersom vi åker hem till Åland imorgon och det ska packas och städas. Vid 11 ska jag träffa Staffan för att göra vårt arbete om närståendevård och 14:15 har vi en föreläsning i missbrukarvård. Sen blir det väl i princip till leipis och köa haha...Nu ska jag fortsätta packa. Hoppas ni får en fin torsdag!

Tisdag

 
 
Helluu! Idag är det tisdag och jag slutade halv 12. Skönt tänkte jag så kan jag fara hem och laga undan en massa skolarbeten nu innan höstlovet, fan vad bra! Och var riktigt pepp och alltihop. Blev det så? Nä.... Såklart inte. Imorgon har jag nästan full dag och på kvällen har vi planerat en klassfest, så då får jag knappast något gjort och på torsdag ska vi börja på vårt pararbete i närståendevård och så har vi missbrukarvård och på kvällen är det Leipis som gäller. Och någon gång här emellan ska jag hinna träna, packa, städa och försöka få klart mitt arbete om småbarnsfostran inom dagvården i Mariehamn. Deadline i helgen. Fyfan... Men hörni, fan vad nice att få åka till Åland på fredag!!

Helg!

Freeedag äntligen och jag har tagit helg! Morgonen bestod av en väldigt intressant föreläsning. Det var en gästföreläsare, en kvinna som jobbade med mottagning av flyktingar till Finland, en sak som vi socionomer kommer kunna arbeta med. Det var iallafall väldigt intressant. Jag har inte före varit insatt alls i hur systemet med t.ex.. asylsökande fungerar, men hon berättade väldigt bra och hade mycket exempel och även en del väldigt rörande historier. Bra var det iallafall.
Efteråt stannade vi en stund och gjorde klart ett grupparbete, men det gick snabbt så det var skönt att fara hem tidigt. Ska snart iväg och handla till lite fredagsmys till kvällen hihi.
 
 
 

Oktober

Hej på er! Torsdag idag och jag börjar 12 med lite praktikinfo och efter det socialvård. Rätt så skön dag och imorgon är det fredag! Då har jag endast socialvård kl. 9:15, med gästföreläsare och sen tar vi helg! Tiden går så fort. Det är redan oktober och om drygt en vecka påbörjar vi resan hem till Åland! Som sagt är det oktober, den rosa månaden. Så nästa torsdag anordnas halarkalaset Pink på Leipis och biljettpengarna går till Rosa bandets bröstcancerforskning.



 
 
Älskar min nya vinterjacka som jag köpte för några veckor sen. Försöker att inte använda den så mycket redan för då kommer man ju dö av kyla när den riktiga vintern kommer...
 

Ledig onsdag

Hallå! Är ledig vilket är riktigt skönt. Behövde sova ut imorse. Har städat lite och så och tänkte uppdatera här en sväng. Vi har fullt upp med arbeten i skolan och de flesta är i grupp så det är väl mest det vi håller på med mellan föreläsningarna. Dessutom börjar två nya kurser nästa vecka och tenterna så småningom i resten. Ska bli så skönt med höstlov! Och sjukt roligt att komma hem och träffa alla! Har bokat tåg och båtbiljetter nu så det är snart bara att börja packa. Kommer knappast hinna det nästa vecka så... Nå annars är väl allt som vanligt här, kallt och så.
Ska väl snart börja fundera på vad det ska lagas till middag, men först ska jag gå på vessan.
På tal om vessan...