Tisdag

 
 
Öh måsta riktigt fundera vilken dag det var när jag sku skriva rubriken.. Men idag var jag till skolan imorse, min sista finskalektion för 1an iallafalll förutom tenterna då. Skönt det ska bli att slippa skiten haha. Och imorgon är sista Mk kursen! Känns som att livet blir snäppet lättare så småningom. Haha kanske inte borde säga så ifall resten av kurserna visar sig vara minst lika jobbiga. Nåja vår ute idag igen! Härligt! Får se om det blir nån träning ikväll eftersom Rebecka int skulle fara då hon typ sku va i skolan hela kvällen. Lukas sku bli sen ikväll så får se om jag far själv eller om jag stannar hemma och pluggar istället, vilket nog skulle behövas. 

Bodystep

 
Passet gick riktigt bra fast jag trodde att jag tappat konditionen en del och jag var jättetrött innan. Men det var roligt och skönt att få svettas lite. Imorgon har jag finska på morgonen och sen är jag ledig resten av dagen så jag kan fara hem och plugga. Imorgon börjar ju pampasveckan och jag vill försöka hinna med lite roligheter också, men får nog spara det till senare i veckan. Nu blir det lite plugg och sedan sova! Godnatt!

Photoshoot

 
 
 
 
Lite bilder från dagens fotografering med Rebecka. Idag med vit bakgrund. Det var skitkul och vi fick nog en del bra bilder. Nu har jag varit en sväng till biblioteket och lånat en bok och nu ska jag snart äta middag för att sen fara på bodystep med Rebecka. 

24.3.14

 
Godmorgon! Idag är jag ledig, men vid 12 ska jag och fotas av Rebecka igen, men den här gången ska vi använda vit bakgrund. Kul! Det har varit så skönt med helg. I lördags var jag på spinning och efter det bodypump. Gick skitbra! Kunde till och med lägga på lite mer vikter nu! Jag trodde ju att det sku gå skit när jag hade varit sjuk och sådär, men där ser man. Igår var Lukas iväg till en kompis hela dagen och lagade något skolarbete så då passade jag på att själv laga undan en del. Så skönt när högen minskar haha. Ikväll blir det bodystep med Rebecka. Det känns som det var ett tag sen nu. Förresten vad fint väder det är ute idag! blev så glad när jag vaknade och solen sken!

Ledig fredag


Hejsan! Idag är jag ledig, men har egentligen inte gjort något vettigt hittills. Vaknade imorse till att det spöregnade så snön hade i princip regnat bort! Skönt, vill inte se fanskapet längre. Hmm väntar mest på att Lukas ska sluta så vi kan fara och träna. Idag är det ben och rumpa. Kul! Sen blir det nyttig middag och inget godis för min del för jag har väl förbrukat mina fuskdagar för några månader framöver nu under den här veckan heh. Men ni får ha en trevlig fredag!

Godnatt

 


Hehe alltså när Lukas sa att han sku dra till gymmet så blev jag så jäkla sugen så jag följde med. Han hade mage och rygg idag så jag hängde på, men körde inte slut på mig utan tog det rätt lugnt. Har saknat träningen något fruktansvärt verkligen så det kändes skönt att börja lite lugnt idag. Nu blev jag förstås skitpepp och började direkt tänka mm ja imorgon kör vi detta och så kanske  två pass på lördag hmm.. Hehe nä får nog ta det lite sakta, känner ännu av foten och är ännu lite förkyld så det är nog ingen bra idé att gå ut för hårt.
Nu ska jag krypa ner i sängen och se på the Big Bang Theory. Lukas såg något avsnitt förra veckan och så började jag också titta och är helt såld! Är nu på säsong 4. Haha älskar Sheldon!

Jag är tillbaka

 
Bilder från imorse när jag var påväg till skolan.

Det var ett tag sen jag skrev, men jag har haft annat att tänka på. Nu börjar jag lite smått få ordning på livet här iallafall. Det började ju med att jag fick ont i min fot så jag behövde ta uppehåll i träningen. Jag kunde inte gå på den alls i helgen. I söndags vaknade jag helt dödsförkyld.. underbart. Så på måndagen fick jag stanna hemma från skolan, vilket jag tycker är sjukt jobbigt då man hamnar efter. På tisdagen var vi lediga så fick fortsätta vila. Började på hållbarutv. kursen och fyfan säger jag bara. Blev halvt deprimerad när jag inte varit utanför lägenheten på typ 5 dagar och att vintern kom tillbaka gjorde inte det hela bättre. Igår skulle jag hålla föredrag i skolan och mådde så pass bra att jag kunde fara och göra det. Vi fick välja själva vad vi ville hålla om och så filmades det och sen fick vi se på filmen och se vad vi kan förbättra och så. Det var bra och väldigt lärorikt, men rätt så konstigt och lite pinsamt att se på sig själv. Idag hade jag en lektion finska på morgonen och nu är jag ledig i 4 dagar, men det betyder inte att jag är ledig för jag har en jävla massa skolarbete att göra plus tent att plugga till. Usch fyfan jag ser inte fram emot den här helgen direkt. Foten är rätt så bra, men går jag mycket så börjar det kännas i den och är ännu smått förkyld så träningen får vänta ännu någon dag. Nu ska jag försöka ta tag i lite skoluppgifter. Men hoppas ni har en bättre dag iallafall.

Fredag

 
 

Idag steg jag upp när Lukas for imorse. Käkade lite frukost och sen gick jag ner till stan en sväng. Behövde handla mat, men det slank väl med ett träningslinne också hehe. Men jag fick så fruktansvärt jävla ont i min fot så jag ville bara gråta för varje steg jag tog för det tog så ont och jag var så arg för jag inte kan gå. Jag måste stanna flera gånger på vägen och pausa och tänkte att hur fan ska jag ta mig hem?? Egentligen tror jag att jag skulle behöva ligga i soffan och vila hela helgen om det någonsin ska bli bra. (Det brukar alltid kännas bra i den efter att jag ha sovit en hel natt, men när jag börjar gå sen igen så blir det bara sämre). Det är nog svårt, men jag måste försöka så det blir bättre för jag kan inte ha det såhär och så vill jag kunna träna igen. Iallafall så slutar Lukas sent idag så jag ska överraska honom lite med att laga middag till honom när han kommer hem. Så blir det lite fredagsmys framför lets dance ikväll. Jag tänker fuska lite för jag är så deprimerad över min fot. Ha en skön fredag!

Varför?

Alltså idag skulle jag ju vila så att min fot kan få bli bra någongång. Men så kände jag att inte kan jag ju bara sitta hemma och käka tupla (ja jag syndade litegrann) och va deprimerad så en liten promenad kan ju aldrig skada. Så jag tog med Lukas och gick ut. Haha kom kanske 600 meter så började det smärta som fan så jag kunde knappt gå så Lukas fick släpa hem mig igen. Nu har han sprejat den med nån kylspray så nu känns det lite bättre. Men nu ska jag bara vila resten av kvällen så får vi hoppas att det blir bättre tills imorgon så jag kan börja träna igen.

13.3.2014

 
 
Hallå! Så skönt det var att vakna imorse till sol trots att klockan var 7. Då blev jag genast på bra humör. Så cyklade jag iväg till skolan för idag hade vi första lektionen av socialpolitikskursen. Den verkar mycket mer intressant än jag trodde. Idag pratade vi mycket om Ukraina och vad som händer där så det var riktigt intressant. Idag är jag skadad så blir nog ingen träning för mig. Igår fick jag så sjukt ont i foten efter att jag var och sprang på morgonen och sen fick jag pina mig igenom ett pump-pass, men som tur är så står man ju ändå ganska stilla med fötterna på pumpen så klarade det ganska bra ändå. Men iallafall så haltar jag mig fram och jag tror mest det beror på överansträngning så ska vila idag och sen får vi se imorgon. Förresten så har jag tagit helg nu. Hur skönt är inte det!?

Onsdagen hittills


Vid halv 8 steg jag upp och for ut på min joggingrunda. När jag kom hem duschade jag och åt frukost. Sedan satte jag mig vid datorn och lagade färdigt en finskauppgift som jag lämnade in. Skönt att ha den ur världen. Har ännu fler uppgifter som jag gärna skulle försöka få färdigt, men har ingen ork till det just nu. Skulle gärna lämna så lite som möjligt till Pampasveckan för då lär nog inte skolarbete ligga överst på prioriteringslistan hehe. Nå ikväll väntar ett pass bodypump med Rebecka, men får se hur det går när det känns en del i benen från igår och imorse. Men vi kör på bara!

Benpass och laxmiddag

Biljett kirrad.
Dagens middag.

Hej på er. Lukas kom hem med en Pampas biljett till mig så då blev jag glad. Sedan följde jag med honom till gymmet och körde ben med honom då jag inte hade något pass inplanerat ikväll. När vi kom hem lagade vi lax till middag, gott! Imorgon är vi båda lediga så då ska vi upp tidigt och ut och jogga innan det blir en heldag med skolarbete och eventuellt ett gympass på kvällen. Ha en bra kväll!

Min tisdag

 
 
Hej på er! Idag hade jag lite finska, men vi slutade redan vid 11. Vi har nu börjat med andra delen av kursen , nämligen barnomsorg, hoppas det är lite lättare. Imorgon är jag ledig och på torsdag börjar vi med en ny kurs som heter socialpolitik. Det låter inte så jätteintressant tycker jag, mest jobbigt, men vi får väl se. Idag släpps biljetterna till Pampas nationaldag som är den 28 mars. Så Lukas for vid 8 imorse för att köa. Hoppas han får tag på biljetter åt oss. Biljetterna släpps även i Mariehamn om någon är intresserad. Nu ska jag fortsätta min storstädning som jag påbörjade igår. Fan vad dammigt det är.

Måndagmorgon


Godmorgon på er! Idag är jag ännu ledig, men jag steg ändå upp när Lukas for iväg. Så nu har jag bara käkat frukost och läst lite bloggar och så. Känner mig lite trött i benen idag så blir nog ingen lång-jogg, men kanske en promenad. Ska ju ändå på bodystep ikväll. Annars då så har jag tänkt städa lägenheten och tvätta lite. Skönt med lite extra ledigt!

Godmorgon söndag

 

Startade dagen ännu en gång med samma jogging-runda som igår. Dock fick jag fara själv idag för Lukas ville sova. Men det kändes jäkligt bra att klara det ännu en gång. Idag har vi inte lika fint väder här som igår, och på söndagsmorgonen ligger Vasa alltid helt öde så det känns lite som typ Walking dead eller något när man springer på de tomma gatorna. Men riktigt skönt var det! Idag ska vi fara till Övermark och hälsa på Lukas kusiner. Ha en bra söndag!

Monopol och melodifestivalen

 
 
 
 

Igår var Lukas och jag till Rebecka och Tommy på lite fika med Rebeckas jättegoda, dyra cheesecake. Efter det spelade vi monopol som vi hade tagit med tills klockan började närma sig 9. Då gick vi till Siwa och köpte chips och dipp och sedan såg vi på melodifestivalen. Vet inte riktigt vad jag tycker om vinnarlåten. Ganska otippat tyckte jag, som trodde att Ace Wilder skulle ta hem det. Men trevligt hade vi. När mellon var slut gick Luke och jag hem till oss och såg på Avatar. Dock somnade jag efter kanske 15 min, som vanligt.

Lunch




Hej! Efter gymmet var vi så jäkla hungriga så vi gick till Aschans och käkade kycklingsallad till lunch. Jättegott var det. Sen gick vi runt i lite butiker och jag fick med mig ett somrigt linne hem från cubus. När vi kom hem så lade jag mig i soffan och kollade på gårdagens avsnitt av lets dance. Ikväll går vi över till Rebeckas place för att snylta av hennes cheesecake som hon har lagat! Nomnom!

Bodypump




Blev en sväng genom duschen och byte av träningskläder och nu drar jag iväg på en timmes bodypump-pass!

Bra start!






Alltså vilken bra start på lördagen! När jag vaknade sken solen in genom fönstret. Första gången vi har sol här i Vasa sen i höstas typ. Så jag släpade upp Lukas ur sängen och så for vi ut på en lång skön joggingrunda. Hela 6,8 km blev det och jag orkade springa hela vägen! Shit vad stolt jag känner mig! Ska försöka göra detta till en vana nu bara.

Regniga Vasa






Godmorgon! Vaknade upp till regnet som smattrade på fönsterrutorna. Mysigt! Hellre regn än snö iallafall. Hade en jäkligt bra kväll igår. Hade inte tänkt fara på halarkalaset först, men så blev jag så jäkla festsugen så när jag kom hem från MKn duschade jag och fixade mig lite rockig då temat ju var rock. Sen kom Luke och hans vänner hit och drack öl, så var med dem en stund och vid 9 gick jag och mötte upp Martina, Elvira och Sofia och vid Leipis mötte vi Dennis och sen så dansade vi några timmar och hade hur kul som helst! Riktigt bra kväll med andra ord. Idag är jag ledig och vad passar inte bättre en regnig dag än att ligga på soffan och se på tv-serier?

Röda elefanter




Godmorgon! Idag börjar både Lukas och jag halv 1 vilket var skönt så fick man sova lite längre, så vid 8 steg vi upp.. Nåja har en lektion muntlig kommunikation och sedan tar jag helg i 4 dagar. Det ska bli så skönt. Då ska jag försöka hinna i kapp med lite inlämningsuppgifter och en nätkurs i hållbar utveckling som vi får göra själva när vi vill så det är väl bara och ta tag i den. Lukas berättade att inatt så satte jag mig upp mitt i allt och frågade honom: Varför har dom röda elefanter på sig? Hahah ha en bra torsdag allihop!

Calm




Hej på er! Skrev min finskatent idag, och jag vet faktiskt inte hur det gick. Man måste ha 50% rätt för att vara godkänd men det var mycket jag inte kunde och var osäker på. Så vi får se om det blir att tenta om. Känns redan lite som helg för imorgon börjar jag igen först halv 1 så får sova länge. Annars har jag hittat ett bortglömt hörn i lägenheten som ingen bryr sig om (finns gott om dem) så när vi idag hade införskaffat den här fina pallen för 10€ (!! ska nog köpa minst en till) så tyckte jag den passade bra dit. Har även börjat hänga upp foton på väggarna med sinitarra haha för vi får inte skruva i dem. Så rätt mysigt börjar det bli. Snart gymmet och sen mysa hela kvällen!

Finskatent






Godmorgon. Idag börjar jag först vid halv 1 med finska skriftlig tent. Fy fan jag är inte alls redo att skriva den. Har fått dåligt med sömn och inte orkat plugga så mycket som jag borde. Skulle nog sitta fint med lite helg snart, men som tur så är jag ledig både fredag och måndag så det blir lång helg iallafall, och nästa vecka går jag endast tisdag och torsdag i skolan så det känns inte helt fel det heller.

Nike






Mina nya träningsskor som jag hittade på Sportia i Maxinge på rea. Ville nog egentligen ha några lite mer färgglada, men de var så bekväma och billiga så jag slog till. Man kan ju alltid köpa fler hehe eller vad säger ni?

Tisdag


Hej på er! Idag hade jag skola på bara på morgonen. Idag slutade även Lukas tidigt så han hade varit och köpt sallad till lunch till mig när jag kom hem. Sen har jag försökt plugga finska, men jag har ingen ork till det egentligen. Var en sväng till stan och sedan hem och tvätta. Nu håller Luke på att laga mat till oss och resten av kvällen består av plugg och så kanske jag ska försöka klämma in någon timme på gymmet där någonstans också. Dagarna är så korta! Idag är det ju också fastlaskiainen, men jag skippade festandet för jag har varken tid eller ork till det just nu. Men jag siktar istället in mig på torsdagens halarkalas då jag är ledig på fredag. Men ni får ha en bra kväll!

Tillbaka till vardagen

Mamma lagade kycklinghamburgare en dag där hemma.

Igår anlände vi igen till Vasa. Hade inte saknat något annat än lägenheten såklart. Det var med fet ångest jag klev på båten tillbaka för vad som låg framför mig var finska muntligtentamen som jag hade idag, imorgon ska jag hålla tal på mk och på onsdag ännu finska skriftlig tentamen. Allt kändes så jävla tungt och jag ville bara vara kvar på Åland med min familj och vänner och slippa tänka på allt jobbigt. Iallafall så var det längesen jag känt mig så fruktansvärt nere. Troligtvis beror mina magproblem på all stress, men nu har jag iallafall fått medicin som jag hoppas ska funka. På samma gång som jag kände sån stress inför finskan så gick det bara inte att ta fram pappren och läsa på lite. Väldigt märkligt, men så idag efter en hemsk natt och morgon med fullständig panik och ångest så hade jag min finska muntliga tentamen och så sitter läraren och säger att hon är så imponerad. Hahaha jag bara what? Alltså ni kan inte fatta hur bra det kändes! Alltså vilken ångest jag har haft och så går det så bra! Alltså då ska ni ju veta att antagligen var jag kass jämfört med de andra, men för att va på min nivå.
Ja så då var det över iallafall, så skönt! Nu har jag ätit soppa som fanns i frysen, hade inte råd att handla när vi kom hit så har inte ätit nåt annat på hela dagen. Men imorgon kommer studiestöd! Då ska jag tillbaka till mina nyttiga matvanor då det blev lite av en fuskvecka på Åland men nu kör vi igen med träning och allt. Är extra taggad då jag har köpt nya träningsskor!