Julafton i bilder

Började dagen med grötfrukost



Lite fika. Glögg, pepparkaka och en gris.


Pynt på balkongen
Granen

Ljuslyktor

Efter Kalle Anka var det dags för julmaten





Efterrätt var persimonkvarg

Efter julklappsöppningen spelade vi monopol när Lukas kom

Bättre sent än aldrig eller vad säger ni? Jag har haft så himla mycket de senaste dagarna så har inte hunnit blogga ens. På juldagen sen var vi till pappa och firade jul där också. Efter det for jag till Lukas och badade bastu! Det var längesen! Jul annandagen var vi och kollade rean en sväng och sedan till Lukas farmor på middag. Igår var jag hela dagen i Stockholm med min syster och shoppade. Det var väl ungefär vad jag har gjort de senaste dagarna.

Vad jag läser just nu

 

Mamma lånade mig den här boken, Blackout, när jag kom hem och sa att jag måste läsa den. Riktigt bra och spännande bok men också lite otäck då det ju faktiskt är en verklig berättelse. Men om man gillar berättelser om mystiska sjukdomar så läs den! Jag har kommit igenom halva och kan knappt sluta läsa.

23 december

 

Hej på er! Idag har vi varit runt i stan och handlat lite inför julafton, lite mat och de sista julklapparna. När vi kom hem ringde Krille och undra om jag ville komma med honom och handla julklappar så jag följde med ut i julkaoset igen. Nu ska vi äta lite middag och så håller mamma på att förbereda julmaten så det doftar så gott i hela lägenheten! 

Julstämning

 

Lite bilder på vår fina gran här hemma hos mamsen! Idag vaknade jag vid halv 9 men bestämde mig för att sova någon timme till. När jag steg upp åkte jag till Maxinge och till stan med mamma en sväng. Sen hem och hämta syster och sedan till moster på fika och hon ska också fixa min halare lite. Sen for vi och handlade och efter det och hälsa på min gudmor som tyvärr blivit sjuk i cancer nu under hösten. Vi hoppas på det bästa.
Nu på kvällen åkte jag och mamma och handlade julmat som ska börja förberedas imorgon. Innan vi kom till Åland var min julstämning som bortblåst, men väl hemma i julpyntad lägenhet och julstök så har jag nog fått tillbaka den.

Glöggkväll

 
 

Igår hade vi glöggkväll hos Ingegerd och jag fick äntligen träffa mina fina vänner igen! Det var så roligt! Annars igår så var jag mest hemma och umgicks med mamma och min syster och på kvällen var vi till pappa och hälsade på en sväng. Så mysigt att vara hemma igen!

Bilder från hemresan

 
 
 
 
Brandlarm mitt i maten så vi fick gå ut.

 
Fick presentkort från Rax eftersom det blev brandlarm.

 
Lukas ritar husritningar på båten.

Lite bilder från gårdagens resa. Nu är jag hemma hos mamma och det är så skönt. Nu har vi ätit och ska åka till pappa en sväng. Hejdå!

På väg mot Åbo



Nu har vi lämnat Tammerfors och är på väg mot Åbo med ca. en halvtimmes försening så det blir bråttom ombord på båten när vi kommer fram. Annars har resan gått bra förutom att det blev brandlarm när vi satt och åt på Rax i Tammerfors och vi måste ut. Men vi hörs senare!

I'm coming home

 

Heeej på er! Äntligen är det fredag och om 2 timmar går tåget och inatt är vi framme på Åland! Som jag har längtat! Morgonen har gått åt till att försöka få ner all packning i väskorna, men int ryms allt ändå. Jag tycker inte om att packa. Svårt att veta hur mycket man behöver ha med när vi ändå kommer va borta mer än två veckor. Men jag tror att jag börjar få allt på grej. Men ha en fin fredag iallafall så kanske jag uppdaterar lite här under resans gång.

Smoothie

 

Hejsan! Vi ha just provat den tidiga julklappen från Lukas föräldrar och lagat smoothies med jordgubbar, hallon och blåbär i. Vi hade så mycket bär i frysen. De blev rikitgt goda!
Jag, Cherie och Martina for till Rax och käkade lunch idag för de hade byggt om där. Det var riktigt trevligt. Imorgon far alla åt olika håll, men de flesta i klassen for hem i tisdags. Kommer nog att sakna klassen när jag inte kommer träffa de flesta förrän i februari. Det är nog lite tråkigt för vi har nog jäkligt kul tillsammans!
Ikväll blir det nog att ligga i soffan och se på film, för jag är så trött och så behövs det laddas upp inför resan imorgon! 

A LIGHT THAT NEVER COMES



Älskar låten!

Snart

 
 
Hej på er! Idag är det torsdag, vilket innebär att imorgon påbörjas resan mot min älskade Ålands-ö! Oj gud vad kul det ska bli! Saknar alla som fan! 
Igår körde jag, Amanda och Martina en mysig filmkväll hos Amanda med lite glögg-mys. Jättetrevligt hade vi och satt och pratade till 1 på natten. Imorse när jag steg upp satt jag på tvättmaskinen och sedan traskade jag iväg och hälsade på hos min praktikplats där jag ska vara i januari och de var så snälla där så jag tror jag kommer trivas bra. Strax ska jag iväg med Amanda, Martina och kanske Cherie för att käka lite lunch. Resten av dagen ska jag väl försöka städa och packa. Ha en bra torsdag allihop!

Jullov!

 

Äntligen jullov för min del! Skönt. Idag var vi till Saukkoranta på studiebesök och det var väldigt intressant! Skulle nog vara något att jobba med kanske. Jag vet inte riktigt vad jag skulle vilja jobba med sen när jag är färdig. Det finns helt enkelt för mycket jag skulle vilja göra! Men säkert kommer det finnas något som jag kommer fastna för nu under de här 3 åren jag har kvar på min utbildning. Och annars så är det ju bara att pröva på olika saker för jag har ju hur mycket valmöjligheter som helst. Efter studiebesöket for jag med Dennis, Staffan, Emilia och Amanda för lite lunch. Eller ja vi tittade på medan Dennis och Staffan åt. Vi har så mycket mat hemma som behöver ätas upp innan vi åker till Åland. Dagens planer är väl att ta det lungt och ikväll så far jag till Cherie på lite förfest och eventullt blir det Ollis efteråt för att fira att vi fått jullov! Härliga tider!

Bowling och middag

 
 
 
 
 

Lite bilder från ikväll då vi for med klassen och bowla först och sen var vi till Rosso och åt middag. Efteråt var vi till Martina en stund och bara pratade mest. Det har varit en riktigt trevlig kväll och nu tänker jag kasta mig i sängen för jag är helt slut. Godnatt på er!

Sista dagen i skolan

 
 
Hej! Nu har jag kommit hem och ska inte tillbaka mer till skolan förrän i februari! Känns nog lite konstigt. Men skönt för idag skrev jag min tent och den gick bra fast jag inte har hunnit plugga någonting. Och ALLA arbeten är inne och jag klarade att få in alla i tid! Men vilken ångest man har haft och nu släpper allt! Härlig känsla. Har ännu imorgon till innan jag officiellt har jullov, men då ska vi på studiebesök till ett ungdomshem vilket nog kommer bli jätteintressant. Ikväll blir det bowling och middag med min fina klass. Kul!

Kall glögg


Hej! Ikväll dricks det kall vitvinsglögg med isbitar i. Faktiskt helt okej. Idag har vi bilat runt i Vasa, var bland annat till Strömsö och kollade. Men jag blir så jäkla åksjuk av att åka bil nu för tiden. Jag höll på att dö och spy i baksätet idag. Jag är väl konstigt nog bara så ovan haha. Mår fortfarande inte så bra. Men jag tror, om jag känner mig själv rätt, att jag antagligen kommer bli jättesjuk nu när jag äntligen blir ledig. Iallafall, vi åt tacos till middag och annars har jag bara lagat skolarbeten och pluggat. Måste försöka bli klar om jag ska kunna komma med till Närpes imorgon. Jag har nu endast en halv examinationsuppgift kvar och deadline är imorgon, så det känns lugnt. Så har vi tent på måndag som helt enkelt får gå som det går. Vill bara ha ledigt nu och få fara hem!

Fredagen



Hej på er! Idag har jag varit ledig. Igår lagade jag färdigt två examinationsuppgifter, vilket i princip tog hela dagen så idag ha jag inte gjort något utom läst på tent. Imorse gick jag till stan med Lukas föräldrar och fick välja mig en julklapp :) så fikade vi och när Lukas slutade så åkte vi på biltur till Replot. Sen åt vi lax till middag. Åh så gott det var. Efter det var vi och handlade lite mer och nu tar vi det mest lugnt. Gårdagskvällen spenderades med shopping i Stenhaga. Jag har nog inte så mycket mer att berätta tror jag. Så ni får ha en trevlig kväll!


Helg!

 
Hallå! Äntligen har jag tagit ledigt för denna vecka. Nu har jag endast TVÅ dagar kvar i skolan innan jullovet! Helt otroligt skönt! Lukes föräldrar kom igår, och nu har de fyllt kylskåp, frys och skafferi åt oss så man undrar när man ska hinna käka opp allt! Men riktigt nice iallafall att istället för att det ekar tomt när man öppnar så ramlar allt ut för det är så överfullt. Ikväll ska vi få riktig mat också! Inser nu att det var ett tag sen. 
Idag gick jag från 10 till 11 på Vamken. Vi presenterade våra arbeten och övertalade vår lärare att få fara hem, vilket vi fick. Skönt. Nu ska jag ta tag i mitt liv och laga färdigt allt skolarbete som är kvar för i år. Ha en bra dag!

2a advent


Hej på er! Idag var det redan dags att tända det andra ljuset i adventsljusstaken. Herregud vad dagarna går fort. Nu har jag den här veckan plus måndag och tisdag kvar innan jag tar jullov. Den här veckan har jag ganska mycket som ska göras, ett antal examinationsuppgifter som ska in, två presentationer och på måndag har jag sista tenten så jag ska försöka klämma in lite läsning på den någonstans också. Men det känns inte helt hopplöst ändå, för när de här dagarna är över så får jag äntligen packa mina väskor och åka hem till Åland igen! Det kommer bli så skönt att bara få fara hem till mamma och ta det lugnt.
Idag sov jag ända till halv 10 och sen steg jag upp och skrev på min kursdagbok i missbrukarvård, som ska in på fredag. Efter det har jag kollat på Walking Dead hela dagen. Nu tvättar jag och Lukas är och köper nå olja till min cykel. Det går liksom inte att trampa, för dom bara fastnar. Hoppas han får den att funka så jag slipper gå till skolan imorgon!

Fireworks

 

Hejsan! Idag har vi varit på stan och handlat julklappar. Äntligen har jag alla färdiga. Så har vi lagat fajita-sallad till middag. Just satt jag i fönstret och kikade på fyrverkerierna som de sköt vid torget, för det har varit julmarknad där idag. Hade perfekt utsikt! Resten av kvällen ska vi bara ta det lugnt. Jag har en del skolarbeten som behöver göras, men det lockar inte riktigt att sitta med dem en lördagkväll, så det blir nog en film istället!

Självständighetsdagen

 

Hade en riktigt trevlig kväll på Leipis igår. Idag blev det promenad i snön, bakismat på kotipizza och lite självständighetsfirande på torget. Nu är jag så jäkla trött så nu ska vi titta på någon film och bara mysa och dricka varm glögg. Så skönt. Ha en fin kväll!

Halarkalas


Jepp! Halaren är på så nu ska jag iväg och fixa dricka och käka lite innan det är dags att börja köa! Taggad som fan! Nu ska vi dansa hela natten!!

Julklappar


Idag har jag varit på julklappsjakt. Passade på nu är både studiestöd och skatteåterbäring har kommit in på kontot. Jag är på god väg och har snart alla julklappar färdiga. Är lite imponerad av mig själv faktiskt, eftersom det oftast brukar bli att springa runt i panik dagen före julafton och leta. Så det känns riktigt bra. Jag siktar på att ha alla färdiga till nästa helg. Lukas föräldrar kommer nämligen hit nästa vecka och eftersom de har bilen så ska vi skicka ner julklappar och lite annat med dem när de far, så vi slipper släpa så mycket på tåget.

Vinter-Vasa






Var ut en sväng i vintervädret för någon timme sedan. Åh så mysigt det är! Igår kväll var det helt bart på marken och så vaknar man till det här! Det gjorde definitivt min dag.

Mums!

 
 
Nu på kvällen så var jag och tränade med Rebecka som kommit tillbaka till Vasa den här veckan. Det är så tråkigt att träna ensam så det var roligt att fara med henne igen! Vi var på body 45 och shit vad mycket armar vi gjorde. Har typ ingen styrka alls i armarna märkte jag. Men det var skönt!
Blev bara så jäkla sugen på att fara ut och dansa när jag hörde musiken på passet haha, så imorgon kör vi och dansar hela natten!
När jag kom hem så hade Lukas bakat mockarutor! Så gott! Så dit försvann den träningen haha.
Ha en fin kväll hörni!

Sushi

 

Hejsan! Idag blev jag så jäkla sugen på sushi mitt iallt så det fick bli det till middag idag. Så jäkla gott! Annars så har jag diskat och städat lite idag, och såklart gjort alldeles för lite skolarbete. Känner att jag bara skjuter upp det hela tiden. Men imorgon så måste jag ta tag i det så jag inte får så stressigt nästa vecka.
 
 
 

Måndag

En bild från lillajul.

Hej på er! Det har varit en riktigt bra måndag måste jag säga. Idag kom vi överens med läraren att eftersom vi har timmarna utspridda över veckan och då endast en per dag så kan vi väl lika gärna bunta ihop alla i början av veckan och ha lite längre dagar. Det passa för henne så nu är jag ledig onsdag, torsdag och fredag såklart när det är självständighetsdagen. UNDERBART! Idag gick jag 9-14 och vi har varit i par och haft olika case där vi har fått spela handledare och klient. Det var svårt! Men det var också jätteroligt och lärorikt. Ja, vi sitter ju och läser in olika system och hur man bemöter klienter osv, men det är ju en helt annan sak att faktiskt använda det i praktiken! Så det var roligt. 
Det är så mysigt när det är helt vitt ute och när jag cyklade hem så snöade det rejält! När det är så kallt ute så fryser typ mina trampor så det går jättetrögt att cykla när den ha stått vid skolan hela dagen.
Men ha en fortsatt fin kväll!

1a advent

 
 
 
Några bilder från igår då det var första advent och min fina adventsljusstake som jag har lagat ihop.