Couscous

 

Såhär såg kvällens middag ut. En bit kött och till det couscous med grönsaker. Riktigt gott!

Min sista dag på dagis


Idag var min sista praktikdag på dagis och det känns nog lite ledsamt. Kommer nog sakna stället och framförallt alla barnen. Iallafall så fick jag en jättefin bok som de lagat som var full med teckningar som var och ett av barnen hade ritat! Så fint! Det har iallafall varit en jättebra erfarenhet och dagis passade bra som första praktik. Får se om det blir igen om jag väljer föskolepedagogik som inriktning, men jag är ännu inte säker på vad jag ska välja för det är så mycket som jag tycker är intressant!

Fredagsfrukost


Härmade Milla med smörgåsarna hehe. Blev en väldigt snabb frukost med finrexin till då jag ännu har sjuk hals. Jag har också blivit väldigt snuvig och måsta upp flera gånger inatt för att snyta mig. Jobbigt. Annars så äter jag alltid min frukost stående vid diskbänken medan jag gör en massa andra saker på vardagarna. Kanske inte så bra för det blir så stressigt på något sätt. På helgerna lagar vi alltid massor med frukost, tänder ljus och sitter vid bordet i lugn och ro. Tänk om det alltid kunde vara så.

Jag

 
 
 

Såhär såg jag ut idag. Måste sen ta på en tjock kofta över för det var så kallt. Skönt med fredag, men nog känns det konstigt att jag inte ska till dagis något mer nu. På måndag är det åter igen skola som gäller.
 

Mockarutor




Ville ni inte se bilder på mina nyttiga måltider?? Haha nä, detta har varit kvällens projekt. Imorgon är min sista dag på dagis så jag tänkte bjuda på lite mockaruta när de har varit så snälla att jag fick komma dit och praktisera. Dock behövde den vara glutenfri och laktosfri och jag vet inte allt så hoppas jag har lyckats nu då. Eller ja det var väl nog Lukas som bakade hehe. Men nu ska jag bädda ner mig och läsa lite, skönt med fredag imorgon.

Nokia


Idag hände det som jag väntat på hur länge som helst. Skärmen sprack på min telefon. Alltså jag tappar den hela tiden, men idag bestämde den sig för att nu var det dags att spricka. Nå ännu går den att använda och den sprack bara i ena hörnet men nog skulle det sitta fint med en ny, men det kan jag nog bara drömma om nu på ett bra tag iallafall.

Inte igen!


Jag blir så trött på det här! För cirka 2 veckor sedan blev jag frisk från en helt överjävlig förkylning och nu tyckte den tydligen att det var dags att återvända. Har världens halsont nu så jag försöker allt jag kan att bota den. Jag vill för allt i världen inte ligga sjuk igen när jag just blivit frisk! Och så vill jag ju träna när jag äntligen kommit igång! Det är väl inte så konstigt egentligen då större delen av barnen på dagis snorar.
Så måste skippa kvällens träningspass också och så får jag se imorgon hur det känns. Egentligen är det bra att jag är hemma då jag har en deadline på söndag, ska skriva 7-10 sidor om en klientgrupp och jag har ännu fått ihop endast 2 sidor. Jag har valt att skriva om medberoende och det är inte så lätt att hitta information om det och ännu mindre statistik. Men jag valde det för det intresserar mig och jag vill veta mer om det.
Har fått några bra tips om vad jag ska fota mer av så det är kul! Dock är det svårt att få med kameran överallt men jag ska absolut försöka!

Godmorgon!


Bilden är några dagar gammal, men den passa bra såhär på morgonen. Idag blir det dock gröt till frukost. Är på dagis till kl. 15 idag, så skönt att sluta tidigt. Så ska jag försöka komma iväg till gymmet, blir antingen powercore eller bodypump, har inte riktigt bestämt mig ännu.
Men hörni! Det är så synd att jag har en så fin kamera som bara ligger och skräpar, när jag skulle kunna liva upp bloggen rejält med massa fina bilder. Så berätta nu för mig, vad vill ni se?? Ge nu en massa tips på vad jag ska fota på dagarna så jag får lite inspiration! Det känns så tråkigt att bara lägga upp nå halvdåliga webcam-bilder hela tiden. Det sku va kul med lite förslag!
Annars får ni ha en bra torsdag så hörs vi senare!

Kycklingsallad

 

Idag började jag mitt nyttiga liv, får se hur länge det håller. Detta blev iallafall dagens middag, en mumsig kycklingsallad med avokado, gurka, annat grönt och lite grynost över det. Nu ligger jag och njuter av att för en gångs skull inte ha ont i magen! Det är underbart då jag har haft det i flera dagar nu. 
Skippade att fara till gymmet idag för jag har så fruktansvärd träningsvärk så jag har svårt att göra något över huvudtaget. Vi var och gick en sväng runt stan, men det blev bara värre i benen så vi måste gå hem igen. Så idag tar jag en vilodag, men imorgon kör vi igen!

Tränat


Oj vad dålig jag har varit på att blogga.. Men jag är så lite hemma så jag har faktiskt knappt rört datorn på en vecka typ. Är ännu kvar på dagis i 3 dagar till. Och nog fan kommer jag att sakna stället! En månad gick alldeles för fort. Idag höll jag lite dockteater för barnen vilket de tyckte var jättekul. När jag kommer hem är det dags att fara till gymmet. Jag och Rebecka har varit riktigt duktiga och det är ett pass nästan varje kväll. Dock måsta jag skippa i helgen för jag har mått så dåligt från och till och haft så ont i magen, men det kommer bara efter att jag har ätit så jag misstänker att jag antingen kan vara gluten eller laktosintolerant. För jag har googlat... Så vad jag ska börja göra nu är att ta bort lite pasta och bröd och sånt, testade det i somras när jag hade samma problem vilket faktiskt hjälpte! Hjälper inte det så kan det va laktos då jag även får ont efter frukosten som oftast består av yoghurt. Men jag läste att om man är gluten så kan det leda till att man blir laktosintolerant så det kan va så jävligt att det är båda. Alltså jag tror inte ni bryr er om min mage så vet inte varför jag skriver detta haha.
Idag har vi iallafall varit på pump och inatt lämnar Rebecka mig för en trip till Åland så nu får jag klara mig själv på gymmet vilket inte alls är lika kul. Men ha en bra kväll så hörs vi!

Nu kör vi!

En bild från helgen med mina fina vänner Rebecka och Milla.

Hej! Efter helgens festligheter och onyttigheter så kändes det som att det kanske var dags att ta tag i livet och även träningen. SÅ igår drog jag och Rebecka iväg på bodystep! Kändes ändå rätt bra med tanke på mitt långa träningsuppehåll. Idag traskade vi ännu en gång mot gymmet för ett pass bodypump. Tyvärr verkar halva Vasa ha precis samma nyårslöfte så passet var helt fullt. Det enda stället på hela gymmet i princip som inte var upptaget så var spinningsalen så vi satte oss där och spann. Efter en timme kommer en tant in och slänger igång ett virtualpass så vi tänkte att varför inte köra i 45 minuter till! Och fan vad tungt det var, men det känns bra människor ska ni veta! Så nu är vi igång och imorgon står pump på schemat och vi ska va där i god tid!

20 år!


Hej på er! Igår startade vi firandet av min 20 årsdag och vi hade skitkul! Först hämtade jag Milla vid bussen och sedan mötte vi upp Rebecka för lite shopping. När vi kom hem så hade Lukas lagat middag och överraskade mig med en tårta som han bakat! Vi skypade lite med våra vänner i Linköping och sen drog vi till Leipis där vi nästan var helt ensamma, men vi hade ändå skitkul och dansade massor och önskade massor med låtar. Sen var vi en sväng till Hesse för nattmat innan vi gick hem i kylan. Idag åt vi bakismat på Rax och sedan var det dags för Milla att åka hem till Åland igen. Har haft en riktigt bra födelsedag med fina vänner och nu är jag äntligen 20!

Igår och idag


Hejsan! Bild från igår då jag var på en lång promenad med Cherie och Martina följt av lite varm oboy-fika och massa prat efteråt hos Cherie. Det var roligt att träffa dem igen! 
Annars har jag varit på dagis och idag igen var det för kallt för att gå ut. Gränsen går vid -15 och idag har det varit runt -18. Fyfan nog är det kallt här uppe iallafall. Men mysigt, jag trivs ju i vinter och kyla.
Imorgon är det äntligen fredag och på lördag så kommer ju Milla hit! Det kommer bli så kul! Hon har ju ännu inte sett hur vi bor.

-22


Hallå! Idag har det varit inte mindre än -22 grader här på morgonen. Vilket betydde att vi inte gick ut med barnen idag. Jag höll på att frysa ihjäl när jag gick hemifrån imorse. Nu är det inte lika kallt, men man vill ändå helst hålla sig inne. Traskade förbi Bikbok nu och såg att de hade massa rea så jag köpte mig en riktigt varm och skön tröja.
Annars vet jag väl inte om det finns så mycket annat att skriva för tillfället. Dagen har väl sett ut som alla andra dagar.

Godnatt

 
 
 

Tänkte kika in här snabbt innan jag går och lägger mig. Imorgon börjar jag halv 9, men jag skulle gärna ha helg och det är bara måndag ännu. Men det har varit en bra dag. Vi sopade ut julen på dagis och så lagade jag spagetti och köttfärssås när jag kom hem. Mycket duktigt. Bilderna förresten är från tåget när vi var på väg hem till Åland på jullovet. Så mysigt att fara hem. Nu längtar jag till sportlovet då jag får åka ner igen!
Godnatt på er!

Inga bilder

Hej! Nu tänker jag faktiskt ta och skriva ett inlägg här utan bilder som jag har lovat mig själv att inte göra. Jag tycker det är tråkigt att bara skriva en lång text utan nå bilder till som man kan vila ögonen på en stund. Men nu får det bli så bara. Det var ett tag sen jag skrev, men det har inte hänt så mycket och jag har varit så trött. Natten till söndagen förra veckan åkte vi med båten till Åbo. Vi fick en hytt innan för jag var så sjuk så jag skulle aldrig ha pallat att sitta vaken hela natten. Fick iallafall sova några timmar innan vi for till båten också. Sen hade vi tänkt prova ta tåget upp till Vasa, vilket gick mycket snabbare än buss, men man måsta byta tåg 3 gånger!! Men det gjorde ju att tiden bara gick ännu fortare när det hände saker och man inte bara satt. Iallafall så var det jobbigt att resa så länge när jag var så sjuk, men oj så skönt att komma hem till Vasa igen. Det blir så konstigt för när jag far till Åland säger jag att jag far hem och när jag far till Vasa säger jag att jag far hem hehe.
På söndagen vilade vi mest och jag försökte bara bli frisk och även på måndagen var vi lediga. På tisdagen var jag så pass frisk så jag kunde fara första dagen till min praktik. Det var nog nervöst men det kändes bra att jag redan varit dit innan julen och hälsat på. Men första veckan är avklarad av praktiken och den gick jättesnabbt! Det enda som har varit jobbigt är att det är ganska stor omställning att vara där 7 timmar per dag när jag annars är i skolan kanske 2 timmar per dag och ofta har lediga dagar. Men däremot får vi ju inga läxor förutom att vi ska skriva en praktikrapport. Men jag är så jäkla trött när jag kommer hem på kvällen så jag får ingenting gjort. Så nu har hela helgen gått åt till att handla, tvätta, städa osv. Men hörni att allt känns ju mycket lättare när man har något att se fram emot och det har jag, för på lördag så kommer Milla hit och firar min 20-års dag! Det kommer bli jättekul! 


Till Dinos

 
 
Nu har jag släpat mig upp och klätt på mig och gjort mig någorlunda i ordning för att fara på middag med mina vänner till Dinos. Mår rent ut sagt skit och har börjat känna mig febrig så sen blir det direkt hem och ner under täcket. Hatar att vara sjuk! 

Nyårsafton




Fina sånghäften hade vi satt ihop.

Bål.

Välkomstdrinkar.

Dukningen som Krille hade fixat.

Fixade fint inför gästernas ankomst.



Välkomstkommittén. 

Förrätt blev svartbröd med "skagenröra" som inte var skagenröra.

Varmrätt.

Efterrätten blev den traditionella cheesecaken.

Spelade ett ölspel efter att vi haft frågesport.

När klockan slog tolv gick vi ut och korkade upp skumpan och försökte få iväg några rislyktor.











Det blåste för mycket så alla rislyktor som vi skickade upp fastnade i något träd.








När vi kom in pratade vi med Ellen i telefon.

Här är en hel del bilder från vårt nyårsfirande. Vi hade så jäkla kul och bättre slut på 2013 och början på 2014 kunde det inte ha varit. Vi åt god mat, sjöng snapsvisor, hade frågesport och alla höll även varsitt nyårstal. Det var alltså en riktigt lyckad nyårsafton!

2014


Då var det ännu ett nytt år som har börjat sådär för mig. Ligger däckad i en hemsk förkylning och känner mig mer död än levande. Men det ger mig ju lite tid att kika in här pch uppdatera lite. Har som sagt inte hunnit med att blogga för det har alltid varit något som man ska hinna göra på den lilla tid jag är hemma på Åland. Hade ett otroligt bra nyår med fina människor och ni ska få ett inlägg med bilder senare. Nu ska jag bara vila och ta det lugnt så jag orkar släpa mig till Dinos ikväll för en avskedsmiddag med mina vänner som ju alla snart åker åt olika håll igen. Usch vad tråkigt! Har ju varit så jäkla kul att träffa alla igen! Vill inte att jullovet ska ta slut.