Söndagen




På söndagen hade mamma och jag tänkt se på hockeymatchen, men sen kom vi på att vi inte ville se, fast den ju sen slutade bra hehe, men vi gick istället på en lång promenad. Bland annat gick vi längs strandpromenaden och tittade på båtarna som for förbi. På kvällen var vi en sväng och hälsade på hos pappa och tittade på OS-avslutningen som också den var ganska tråkig så jag orkade inte se hela. Måndagen har jag inte nå bilder ifrån, men var iallafall och tittade var pappa va och jobbade och sen med honom till Maxinge och åt lunch. Annars har det inte hänt så mycket mer spännande, men det är så skönt att vara hemma.

Lördagen


Bilfärd

Shottar på Dinos
Fina Sandra i biltvätten!

Hittade några bilder i telefonen som jag tydligen lyckats ta i lördags. Iallafall så var vi först på Dinos och förade lite. Det var så roligt att träffa alla igen. Sen var vi en sväng till Ingegerd efter dricka och hade lite fest i bilen. Så tillbaka till Dinos och sen följde jag med i Simons bil i biltvätten haha! Så efter en stund hamnade vi på Arken och dansade och hade trevligt och sen for alla hem ganska tidigt och det var nog skönt. Men riktigt trevlig kväll var det iallafall!

25.2.2014




Hej på er! Ursäkta för min dåliga uppdatering men har haft skitdåligt med internet och så har jag ju haft fullt upp nu när jag äntligen är hemma på kobben igen. Men nu är det tråkigt när alla jobbar för då har jag inte så mycket att göra. Men iallafall steg jag upp 8 imorse och drog ut på en joggingtur, så skönt när det inte är nån snö här. Så käkade jag frukost och vid halv 11 for Milla och jag till Avancia och körde rumpa- och benpass så nu är jag helt skakig i benen! Men det var kul att göra lite nya övningar som jag inte gjort förut. När jag kom hem så duschade jag och åt och nu har jag inte så mycket att göra, men ska väl försöka slänga in nåt inlägg om vad jag har hunnit med hittills under min Ålands-vistelse.

Mot gymmet




Ska precis iväg till gymmet för dubbelpass, spinning och powercore kör vi idag. Ville hinna träna lite innan jag åker, men kanske hinner en sväng imorgon också innan vi måste fara. Annars tänkte jag fara till Avancia medan jag är på Åland, så jag inte blir lat heheh.

Torsdag!


Godmorgon! Nu har våra gäster anlänt, men igår var jag i skolan hela dagen. Men jag hann se sista perioden av matchen igår och oj vad våra lejon är duktiga! Iallafall efter skolan for vi till Övermark på middag och träffade lite av Lukas släktingar. Kom hem sent så jag somnade typ direkt när jag lade huvudet på kudden. Idag är Lucke i skolan och jag är ledig. Har förresten sportlov nu jag. Men imorgon bär det av mot Åååland! Shitt vad kul!
Men får väl se vad den här dagen har att  erbjuda nu då. Ha det bra!

18.02.2014

Det blev en fin bild för jag saknar Åland och mina venner. Och sommaren förstås.

Tisdagen har varit okej. Vi hade muntlig kommunikation imorse och jag höll mitt möte. Skönt att ha det över. Kommer dock aldrig komma ihåg allt om jag ska hålla möten i framtiden, t.ex. när man ska klubba och hur många gånger hehe. Efter det hade vi lite introduktion. Där har vi börjat lite smått i våra projektgrupper så efteråt for jag med min grupp alltså Emilia, Emilia och Ellen och åt lunch på Aschan och vi kom en bra bit i planeringen av vårt projekt. Det kommer bli en hel del jobb, men jag ser fram emot det. Har skola ännu i morgon till och sen tar jag sportlov. Inatt kommer Lukes mamma, farmor och lillebror hit och på fredag åker vi med dem hem till kobben. Ska bli riktigt skönt!

Måndag






Hallåhej. Idag är jag ledig fast det inte alls känns så, för jag har redan varit en gång till skolan idag och ska ännu en sväng dit igen. Skulle till biblioteket, men de öppna tydligen först 12 idag så måst åka dit igen efter det så jag är lite sur faktiskt. Är riktigt less på allt som har med skolan att göra just nu så jag längtar ihjäl mig efter sportlov och Åland. Men då är nästa dystra sanning att efter det kommer jag inte få se ön på hela 3 månader.. Nå ikväll är det bodystep iallafall så det är en liten ljuspunkt. Tror gymmet kommer bli mitt andra hem under våren.

Helgen


Hej igen! Igår drog jag dubbelpass på gymmet, spinning+bodypump. Det var skönt! På kvällen gick jag och Lukas ut och åt till Amarillo på en lite försenad alla hjärtans dag middag. Jag åt en kycklingsallad och det var jättegott. Idag har Lukas mommo och moffa varit hit och hälsat på en sväng och nu på kvällen följde jag med Lukas och var i gymmet och tränade, det var längesen för jag går typ bara på pass nu för tiden.
Nu ser jag på Finland-Kanada och fan vad det är spännande! Sitter typ och håller andan haha! Men ha en bra kväll, skönt med ledig måndag imorgon!

Alla hjärtans dag


Firas i princip såhär... Hehe vi hade planerat att fara ut och äta, men när Lukas kom hem var vi båda så trötta så vi köpte hem pizza och nu ser vi på matchen. Lejonen är duktiga, 5-1 står det nu. Jo så mycket till alla hjärtans dag firande blev det inte, men vi har gett presenter och så får vi se om vi tar middagen imorgon istället. Nu ser jag bara fram emot att däcka i sängen och sova i mååånga timmar! Nu medan jag skrev gjorde de 6e målet! 

Yesterday






Några bilder från gårdagen när jag stod modell åt Rebecka. Skitkul var det! På kvällen drog vi till Ollis för att fira deras 29de födelsedag. Blir väl stort partaj nästa år då. Men hade jättetrevligt med fina människor och goda drinkar oh yes! Bra start på helgen!

Nu kan jag leva igen

 

Helgen kom som en räddning idag för nu är jag ledig i 4 dagar SKÖNT så får jag tänka på annat än finska haha usch. Har i princip haft skola i huvudet 24/7 på senaste tiden, vi har haft så mycket. Nästa vecka går jag endast tisdag och onsdag och sen har jag sportlov!! Då kommer jag hem till paradisön! Ses vi på Arken??
Jo men snart ska jag iväg på photoshoooot! Shit vad kul, men läskigt! Ska stå modell för Rebeckas slutarbete. Annars har jag även lite halvfärdiga planer om att köra en Ollis-kväll då de firar 29 år hehe men jag får se vad som händer. Men iallafall nu är allt på topp igen!

FML


Hej. Idag börjar jag kl. 13:15 så jag tänkte att men nog hinner jag göra finska läxan innan jag börjar så jag for på bodystep med Rebecka igår på kvällen. Nu har jag suttit i 3 timmar och jag har fått halva texten översatt som vi har i läxa!! Fy satan på riktigt jävla eckel!!

Slut på helgen


Alltså vad skönt det har varit med långhelg! Helt underbart faktiskt. Men nu vill jag inte direkt till skolan igen imorgon, mest för att jag måste cykla i världens slaskskit på vägarna. Nå idag blev det ingen träning för min del, bara en promenad ner till centrum. Har sån jäääääkla träningsvärk i benen och rumpan så det är inte klokt från gårdagens pump! Känns riktigt skönt. En bra sak med ny vecka är ju att man får ta tag i träningen ordentligt igen. Och jag är ju faktiskt ledig på fredag så veckan kommer nog inte att bli alltför lång. Dagens middag förresten blev ugnskyckling, ris och sallad. Alltså igår efter plättarna så jag dog för min mage värkte hela natten så jag kunde inte sova utan låg bara och grät i princip. Så mer sånt blir det inte från och med nu. Skulle behöva kolla upp det...

Lördagen


Har i princip gått runt såhär idag. Steg upp vid 8 imorse och lagade frukost. Lukas fick frukost på sängen till och med. Vid 11 bar det av mot gymmet med Rebecka och springa innan bodypumpen började. Så jäkla skönt alltså. Och passet var så jäkla bra också. Det är så roligt när man märker att man orkar mer än förut, det gör att man orkar fortsätta. Var helt färdig när jag kom hem, men på så himla bra humör. Duschade, åt och däckade i soffan haha. Lukas stekte plättar till middag, inte världens nyttigaste men vad fan gott var det. Nu bakar han mockarutor haha var ska detta sluta? Nä men snart ny vecka så då kör vi igen!

Lax med grönsaker




Detta blev dagens middag, ugnslax med avokado, gurka, paprika, mango och rödlök och ovanpå det lite grynost.  Blev både godisdag och vilodag för mig idag, men imorgon kör vi gym igen. Nu ser vi på OS-invigningen, men det var så tråkigt nu så jag tänkte blogga lite.

Fredag

  

Idag steg jag igen upp vid halv 8 och åt frukost. Så duschade jag och sen gick jag på stan en stund. Gick och tittade på fina träningskläder och var så sugen på att köpa, men nu var det inte till mig jag skulle handla. Så det fick va. Kom hem och åt lunch och sen har jag inte gjort så mycket mer. Nu kom Lukas hem så nu ska vi handla lite mat tills ikväll och sen ska jag se om jag orkar gå till gymmet. Ikväll måste man väl se på OS-invigningen.

Spinning + Powercore


Alltså maskinen på gymmet fick nå fel idag så ingen fick sina lappar till passen haha så det blev lite så att vad ska man göra? Men det var bara att registrera sig och gå dit. Fick med mig Lukas på spinningen faktiskt! Och efter det gick jag på powercore medan han var i gymmet. Det känns jäkligt skönt, nu sover jag gott!  Ikväll är det halarkalas, men jag har inte köpt någon biljett så då blir det dyrare inträde så jag stannar nog hemma ikväll. Känns ganska bra att inte festa nu när jag kommit igång så bra med träningen. Men hörni, imorgon är det bara 2 veckor kvar tills jag far till Åland igen! Längtar!

Ledig torsdag




Idag steg jag upp vid halv 8 trots min ledighet, vet inte varför men jag har blivit otroligt morgonpigg. Stiger upp vid 8-9 även på helgerna. Käkade massor med frukost och städade heeela lägenheten och damsög och diskade. Nog mest för att undvika att ta tag i skolarbete hehe. Sen åt jag lunch och efter det gick jag och handlade lite efter-träningskäk. Har aldrig smakat på skyr men jag såg det på Millas blogg så det måste väl vara bra då. Och så tyckte jag att burken var gullig.. Men vad allt blev dyrt! Finns det nå billigare alternativ för en fattig studerande haha? 
Har åtminstone ett spinningpass inplanerat ikväll, men drar antagligen på Powercore efter det. Är riktigt peppad!

Vad kan man laga av köttfärs?




Vi satt och funderade förut idag för vi har så jäkla mycket köttfärs i kylen. Vad kan man hitta på med den? Jag älskar ju tacos, men ville ha den lite lättare och nyttigare. Så här är resultatet. Några salladsblad istället för bröd och sen köttfärs och grönsaker på det. Kanske man kan kasta över lite grynost också om man tycker. Jag tror det blev nyttigt men riktigt gott var det iallafall!

RVP

  


 
Jag innan träningen. Dessa är nog mina favoritträningsbyxor från H&M. Innan passet gick vi till gymmet lite tidigare och värmde upp med att springa på bandet. Nu blir det mat!
 

Tagit helg!


Hej på er! Har nu tagit helg för denna vecka så 4 dagar ledigt blir skönt. Ska snart börja röra mig mot gymmet med Beckis för lite RVP, eller på svenska RML. Kommer bli bra! Vi har levt fattigt några dagar på yoghurt och flingor till mat haha men det ska ändras på för nu studiestödet är inne, hyran betald och Lukas gick just för att handla. Får se vad för spännande jag får till mat när jag kommer från träningen. Det är så svårt att hitta på "nyttiga" maträtter hehe. Idag har vi haft muntlig komunikation och skulle helt spontant och oförbered ställa oss framför klassen och berätta om en drös olika punkter vi fick. Förut hatade jag att prata inför många människor, men jag tycker det har blivit mycket bättre, speciellt sen jag började den här utbildningen. Under kursen ska vi i princip varje timme göra liknande övningar, vi ska även hålla ett längre föredrag som ska filmas så vi får se typ vad vi kan göra bättre osv. Läskigt, men otroligt givande tror jag. Vi ska även hålla egna möten och sånt så jag hoppas i slutet av kursen att jag blir lite bekvämare med att stå och prata inför människor.

Zumba + pump




Det blev ännu dubbelpass nu ikväll. Vi testade zumba första gången här och det var lite klurigt att hänga med, men det blev en väldigt bra uppvärmning inför pumpen. Tog lite tyngre vikter idag så det kändes ordentligt. Kommer va skönt imorgon. Nu väntar sängen och filmmys!

Finska


Jag har nog en positiv inställning till det mesta och jag är sällan på dåligt humör, men imorse så gick det inte längre. Vi började med vår finskakurs och hade första lektionen. Jag tycker jag har läst mycket finska, men tydligen långt ifrån tillräckligt. Alla andra i klassen har ju läst finska mycket längre än jag och de har ju framförallt hört finska. Men jag satt liksom där och bara alltså jag förstår ingenting! Jag har ju blivit informerad om att kommer man från Åland så har man rätt att bli befriad från finskan, men jag tänkte att men jag ha ju läst massor med finska så det klarar jag nog. Men iallafall så pratade jag med läraren och vi kom fram till att jag ska försöka och se hur det känns, men att jag kan förvänta mig ett något lägre vitsord. Annars får jag välja något annat språk, men det är ju finska jag vill lära mig och som jag kommer ha störst nytta av. Först var jag jättearg, men sen gjorde vi lite uppgifter och nog går det bättre att prata bara man kommer igång så timmen blev till slut jätterolig! Det var faktiskt roligt med finska igen. Så jag gick därifrån glad och positiv! Jag skiter i vad jag får för vitsord i kursen för mitt mål är istället att våga prata finska och att utveckla mitt ordförråd. Kursen är särskilt bra då det är yrkesfinska. Grammatik och sånt spelar inte någon roll utan vi ska kunna arbeta med klienter som är finskspråkiga och kunna föra ett samtal med dem på finska. Så det blir nog en utmaning, men det kommer bli roligt och intressant tror jag! Nu ska jag laga en uppgift i muntlig kommunikation som vi fått i mötesteknik. Vi ska alltså lära oss hur ett möte går till och hur man håller ett eget möte.

Dagens träning


Idag körde Rebecka och jag ordentligt med dubbelpass, först spinning och efter det ett body-pass. Så det blev både kondition och styrka. Det gick jättebra trots min "förkylning" eller vad man ska kalla det. Nu blir det ett kvällsnacks innan sängen, nämligen äppel!

Måndag

  

Hej på er! Idag har jag varit första dagen i skolan på länge och jag har nog saknat allt och alla förutom avståndet. Fyfan vad långt det var att cykla. Och halt var det också. Åh vad jag längtar till våren nu alltså. Nu tar det ju dubbelt så lång tid att cykla som när det inte var snö. Nå det var iallafall jätteroligt att träffa klassen igen! På morgonen hade vi praktikseminarie och sen muntlig kommunikation. Just nu har vi endast två kurser, finska och muntlig kommunikation...
 

Söndag

Min söndagsfrukost.

Jag har just lämnat in min uppgift i klientarbete. Så jäkla skönt att den är gjord. Alltså jag har haft ca. 2 månader på mig att göra den, men jag lämnade den såklart till sista veckan. Jag behöver ha lite tidspress, annars kan jag bara inte göra en uppgift verkar det som. Ja så jag har inte gjort mycket mer idag än skriva på den. Nu när jag har suttit och gjort skolarbete hela helgen så känns det inte alls lika konstigt att jag ska fara till skolan igen imorgon. Igår gick vi ut på en lång promenad och när vi kom in så bäddade vi ner oss och såg på Hunger games 2. Jag somnar alltid mitt i filmerna som vi ser på, men den här var så spännande så jag höll mig vaken ända till slutet haha. Den var faktiskt riktigt bra! Men nu vill jag bara att nästa kommer ut.
Funderar faktiskt på om jag ska våga mig till gymmet ikväll och köra lite lugnare. Alltså jag mår hur bra som helst men jag är så jäkla snorig bara så det borde nog gå bra.

Mumin


Tände mitt fina hattifnattljus som jag fick i julklapp av Milla. Är dålig på att tända ljus nu för tiden. Runt julen skulle ljusen va tända jämt. Iallafall så nu tänkte vi gå på en promenad i snön. Vi har fått massor med snö här nu under natten och dagen så det är lite mysigt.

Kyckling


Middagen blev samma som igår fast med kyckling istället. Har inte så mycket att variera med hemma just nu så det blir lite tråkigt med samma mat hela tiden, men på tisdag kommer studiestödet så sen kan jag kanske börja hitta på lite mer varierande maträtter om dagarna.

Stolt

  

Alltid då jag har nå större skolarbete så blir jag så jäkla trött och godissugen. Så nu när jag har suttit i timmar med min jäkla uppgift så kunde jag bara tänka en sak: Jag måste ha choklad!! Jag var så nära att bryta mina nya nyttiga vanor så det var helt sanslöst. Nu tänker ni kanske att men herregud nog måst man ju få unna sig något gott. Ja, det får man faktiskt. Men jag håller ännu på att vänja in mina nya bättre vanor så om jag skulle börja bryta dom ens lite nu så skulle jag bara skita i allt haha jag lovar! Men tillbaka till mitt dilemma. Jag blev helt sjukt chokladsugen och inte hjälper det att Lukas sitter och mumsar mockaruta! Nej så efter en lång stunds övervägande så tog jag en apelsin istället och då försvann sötsuget. Lite stolt är jag nog.

Februari



Dagens frukost.

Plötsligt var det februari. Vad skönt för nu är det bara 20 dagar kvar tills jag får åka hem till Åland igen. Efter det ser det ut som om det dröjer ända till sommarlovet innan jag får komma hem igen. I maj börjar Lukas praktik på Åland så då blir jag en hel månad ensam här i Vasa, så om ni har tid och vägarna förbi så kom gärna hit och håll mig sällskap då.
Idag mår jag faktiskt bättre, jag har inte ont i halsen längre så vi får hoppas att det bara är något kortvarigt. Tror dock inte jag far och tränar idag ännu, men det skulle jag nog ändå inte hinna. Har en del kvar på arbetet som ska lämnas in i morgon, så det är vad jag ska göra idag. Ha en skön lördag!